De ce capul termostatic este o necesitate?

Pentru eficiența energetică a radiatoarelor este indicat să montăm capete termostatice pentru robineții termostatabili cu ajutorul cărora putem controla cu precizie nivelul temperaturii ambientale. Capătul termostatic are gradații de la 1 la 5, fiecare nivel reprezentând o anumită temperatură în ordine crescătoare. În acest fel putem regla temperatura ambientală pentru fiecare calorifer în parte și deci pentru fiecare încăpere în parte. Avem posibilitatea de a selecta nivelul termic antiîngheț în cazul în care suntem plecați de acasă atât pentru a reduce consumul energetic, cât și pentru a proteja instalația termică de efectele frigului.

Termostatarea caloriferelor are foarte multe avantaje, în primul rând ne ajută să economisim un procent considerabil din consumul de gaze și energie. Prin ajustarea temperaturii din interior în funcție de necesitățile noastre vom evita risipa de energie, care reprezintă motivul principal pentru consumul excesiv. Prin aceasta beneficiem de diminuarea cheltuielilor pentru factura la gaze și energie. Controlul termic este esențial pentru confortul termic dorit și pentru consumul moderat de energie.

Capătul termostatic se montează individual pentru fiecare radiator în parte. În acest fel putem controla climatul ambiental în mod direct, fără a fi nevoie de alte dispozitive suplimentare pentru automatizare. Capătul termostatic este simplu de montat și se manevrează cu ușurință prin rotirea acestuia. Are un punct indicator al nivelului pe care dorim să-l selectăm, având un mecanism simplu și ușor de înțeles.

Dotarea caloriferelor cu capete termostatice este o soluție la îndemâna tuturor, fiind mult mai convenabilă decât sisteme mai complexe pentru automatizare. Prețul accesibil, fiabilitatea și precizia acestora le fac să fie foarte apreciate și au devenit indispensabile pentru funcționarea eficientă a sistemului de încălzire.

Până pe 2 februarie, la Romstal aveți un preț special de doar 125 de lei pentru capul termostatic Kontrolia, folosit la reglarea unui robinet termostatic și implicit pentru reglarea temperaturii în încăperea în care este amplasat radiatorul. Capul poate fi reglat de la 1 la 5, fiecare cifră reprezentând o anumită valoare a temperaturii dorite de la 12 la 28 de grade C. Are protecție la îngheț cu o temperatură de 6 de grade C.