Amenajarea unei cabine de duș cu ajutorul unor pereți de duș, este o idee pe cât de simplă, pe atât de folositoare, mai ales în băile care nu dispun de prea mult spațiu. Această amenajare poate merge mai departe și exclude din proiect chiar și cădița de duș. Gresia și faianța care îmbracă pereții și pardoseala unei băi, formează împreună cu unu sau doi pereți de duș, un spațiu de excepție.
Ideea amenajării spațiului de duș în această manieră nu este deloc nouă, dar noile concepte arhitecturale folosesc și integrează din ce în ce mai des astfel de soluții, mai ales pentru casele nou construite. Instalarea cabinei de duș sau chiar a unui singur perete de duș direct pe pardoseală, cu o rigolă de duș decorativă, special creată în acest scop poate fi o soluție de succes și uneori chiar mai puțin costisitoare decât instalarea unei cabine de duș clasice.
Beneficiile unei astfel de soluții de amenajare țin atât de considerente practice, cât mai ales estetice. Inedită, elegantă și sofisticată, cabina de duș instalată direct pe pardoseală, creează un ambient deschis și aerisit. Posibilitățile nelimitate de integrare a cabinei de duș în spațiul vizual creat prin intermediul gresiei și faianței, fără restricțiile unei cădițe de duș de dimensiuni și forme standard, lipsa unei demarcații predefinite și abrupte între spațiul de duș și ambientul băii constituie tot atâtea argumente pentru a alege o astfel de soluție de amenajare. Pentru aceste soluții de amenajare pe lângă pereți sunt disponibile mai multe modele de uși pentru duș.
Personalizat, ușor de instalat, ideal pentru a înlocui cu rafinament spațiul căzii de baie, zona de duș astfel creată se integrează perfect în ambientul oricărei băi. Acești pereți au diferite dimensiuni și pot fi folosiți atât pentru cadă, cât și pentru cabina de duș.
Cabina de duș reprezintă un produs conceput pentru a se potrivi stilului de viață alert al omului modern. Mai mult, opțiunea de a avea o cabină de duș aduce și un alt avantaj – consumul de apă necesar unui duș de 10 minute este mult mai redus decât cel pe care-l presupune o „îmbăiere” într-o cadă plină cu apă. Așadar, facturile la întreținere vor fi mai mici. Evident, consumul de apă poate varia de la o cabină de duș la alta, în functie de numărul instalațiilor și de intensitatea jeturilor, dar in niciun caz nu îl va depăși pe cel al unei căzi.