De ce gheața obișnuită are o structură neomogenă și cristale albe în centru? Răspunsul este simplu: datorită compoziției apei, din care îl pregătim. Cunoaștem că apa este rigidă și moale, substanțe diferite pot fi dizolvate în ea. Sărurile, gazele și alte impurități în procesul de îngheț de apă formează cristale albe mari în bucăți de gheață și își schimbă culoarea.
Doar apa purificată poate forma cuburi de gheață transparente. Dacă gătiți corect gheața, nu va avea nici un gust, nici un miros și se va topei mai lent, aproximativ 40-50%.
Cum se pregătește?
Utilizați apă tratată
Această metodă este destinată să preia cât mai mult din impuritățile de aer și minerale din apă, înainte de ao îngheța, începând cu apa distilată. Apa filtrată și purificată prin sistemul cu osmoză inversă va funcționa.
Fierbeți apa
Se fierbe apa de două ori. Fierberea lichidului elimină bulele de aer, permițând moleculelor de apă să se lege mai bine când sunt înghețate.
Puneți apa la congelator
Se toarnă apa într-o formă de gheață și se acoperă cu un strat de peliculă alimentară pentru a evita contactul cu particulele externe.
Este vara și este firesc ca băuturile reci să fie la mare căutare. Soluția general valabilă este aceea de a păstra la rece, în frigider, apa și sucurile, dar la aceasta se adaugă și plăcerea de a savura o băutură gustoasă în care adaugi cuburi de gheață.
Un pahar cu ceva bun și răcoritor de băut, în care plutesc cuburi de gheață preparate de tine, are ceva din savoarea vacanțelor, iar momentul este unul care poate fi experimentat acasă, pe teresă, în balcon sau în curte. Încercă și tu metoda noastră de mai sus, dar mai întâi asigură-te că ai deja un sistem cu osmoză inversă acasă!