Montarea și întreținerea căzii de baie din acril

Transportarea căzii din acril

Într-un caz ideal, căzile acrilice se vor transporta în poziție verticală în cutii special dimensionate pe paleți corespunzători și în mijloace de transport adecvate. Toate acestea au în vedere evitarea loviturilor, șocurilor și a vibrațiilor care ar putea deteriora produsul. Pentru transportul individual se va evita așezarea în vecinătatea corpurilor cu muchii ascuțite, capabile sa zgârâie sau sa spargă cada. Pentru a preveni deteriorarea produsului, foliile de protecție se vor înlătura numai înaintea montajului final al produsului.

Montajul căzilor din acril

În funcție de tipul și zona de amplasare a căzii, diferă modul de montaj al căzii, respectiv panourilor, după cum urmează:

1. Montarea căzii fără sisteme speciale de prindere (pe pat zidit ce copiază fundul căzii) cu perete zidit și ușă de vizitare la sifon și ventilare:

  • cada se poziționează astfel încât să rămână loc pentru demontarea sifonului și a preaplinului;
  • se verifică orizontalitatea căzii față de linia inferioară a rebordului căzii.

Pentru cada încastrată, zidăria nu poate fi retrasă mai mult de 1 cm față de marginea exterioară a căzii. Este necesar un panou de ventilație și inspecție de dimensiuni potrivite.

2. Montarea căzii cu sisteme speciale de prindere de zid și suport, (montat sub fundul căzii) cu panou:

  • se asamblează suportul căzii prin montarea tijelor filetante pe profilul de susținere cu ajutorul piulițelor;
  • se prind ansamblele realizate de partea rigidizată a bazei căzii, după o trasare prealabilă la maxim 65 cm, cu ajutorul holzșuruburilor de 3,5x16mm;
  • cada se montează pe poziție astfel încât să rămână loc sub marginea inferioară a căzii pentru panou (aprox. 570 mm), reglajul orizontalității căzii se realizează cu ajutorul piulițelor;
  • se montează pe perete profilul de susținere lateral, după linia de montaj la marginea căzii cu ajutorul diblurilor și a holzșuruburilor de 6x60mm;
  • se așază cada astfel încât marginea ei să se sprijine pe profilul de susținere lateral;
  • se reglează picioarele căzii pe înălțime astfel încât să se obțină stabilitatea căzii – opțional, se pot prinde tălpile suportului de pardoseală cu dibluri și holzșuruburi.

Sursa: blog.romstal.ro