Turbine eoliene în formă de copaci urmează să fie instalate la Paris

Noua generație de turbine eoliene sunt instalate de către o companie franceză într-una dintre cele mai mari piețe ale Parisului – Place de la Concorde.

turbine eoliene in forma de copac

Fondatorul companiei New Wind, Jérôme Michaud-Larivière, a destăinuit că a venit cu ideea creării unei asemenea tehnologii în urma unei plimbări prin Piața Concordiei: „Am văzut cum se mișcau frunzele copacilor, însă nu era nici o adiere de vânt” a spus el. Fondatorul turbinelor eoliene sub formă de copaci speră că acestea vor folosi la maxim curenții mici de aer care se mișcă de-a lungul clădirilor și străzilor, ca ulterior să poată fi instalate și în curțile oamenilor.

Jérôme Michaud-Larivière este primul care recunoaște că eficiența copacilor-turbine este mult mai scăzută decât a turbinelor eoliene tradiționale, însă subliniază faptul că primele sunt mult mai viabile și mai puțin agresive. Copacii-turbine cu o înălține de aproximativ 8 metri, care utilizează rotațiile micilor lame depozitate în interiorul „frunzelor”, ar putea fi profitabili după un an, în care viteza medie a vântului ar fi de 7.8 mph. La fel, copacii-turbine pot genera energie electrică la viteza minimă a vântului de 4,5 mph.

Mai jos puteți urmări poze cu turbinele viitorului

turbine eoliene in forma de copac instalate in paris turbine viitorului eoliene in forma de copac instalate in paris turbine viitorului eoliene in forma de copac