Studiile arată că 84% din apa din Republica Moldova nu corespunde normelor sanitare după componența chimică. Ce ține de duritatea apei, situația este și mai precară, deoarece 29% din apa din izvoare și râuri este de duritate medie, 52% de duritate foarte mare și doar 19% a apei are duritatea în normele admisibile.
De câte ori v-ați confruntat cu:
– Boilere și calorifere care nu încălzesc corespunzător?
– Depuneri pe mașina de spălat rufe și mașina de spălat vase?
Aceste probleme sunt cauzate de duritatea apei, și anume că în țevi circulă apă cu săruri de calciu și magneziu. În cazul în care folosiți apa din propriul puț, să nu credeți că sunteți feriți de asemenea probleme.
Ce probleme poate cauza apa dură?
Viață mai scurtă a electrocasnicelor
Aparatele care au elemente de încălzire sunt cele mai afectate. Odată cu depunerea sărurilor pe elemenții de încălzire, electrocasnicele care utilizează apă dură, „trec” pe la service mult mai des. Creșterea consumului de energie electrică se înregistrează de la 27% până la 57%, deoarece se consumă mai multă energie pentru a încălzi apa.
Performanță scăzută a sistemului de încălzire
Calcarul care se depune pe interiorul țevilor, poate reduce transferul termic cu până la 20%.
Îmbrăcămintea se uzează și se rupe mai repede
Hainele spălate cu apă dură devin fragile și se rup mai rapid. La fel, țesăturile vor pierde din culoare și se vor uza mult prea devreme.
Va crește consumul de detergenți
O să folosiți cu până la 50% mai mult detergent, săpun și lichid de spălat vase, din cauza precipitatelor insolubile formate de săruri.
Soluția acestei probleme este la îndemâna dumneavoastră
Ultima invenție în acest domeniu a fost realizată de compania Ecosoft. Prin eforturile depuse de către cei mai buni specialiști ai centrului de cercetare a companiei – au fost create filtrele anticalcar cu tehnologia Ecozon. Această tehnologie este protejată de 2 brevete de invenție din Ucraina, și constă într-o acțiune triplă asupra sărurilor de duritate, protejează împotriva depunerilor de calcar și a impurităților. Datorită celor trei mecanisme care distrug, previn creșterea și împiedică unificarea cristalelor de calcar, filtrele Ecozon sunt unice.
1. Stoparea creșterii cristalelor de calcar
2. Distrugerea cristalelor de calcar
3. Împiedicarea unificării cristalelor de calcar
Eficiența filtrelor Ecozon a fost confirmată de numeroase teste. Astfel, în comparație cu apa din robinet, cea filtrată cu Ecozon nu are tendință să formeze depuneri de calcar, ba mai mult – vă garantăm minim 20.000 de litri de apă filtrată (în comparație cu filtrele polifosfat care filtrează până la 7.000 litri), sau în cazul mașinii de spălat 400 de spălări complete.
Spre deosebire de restul filtrelor, care la utilizare îndelungată duc la poluarea bazinelor acvatice și la iritarea pielii, filtrele Ecozon sunt absolut ecologice și nu prezintă nici un pericol pentru consumatori sau pentru mediu înconjurător.
Într-un final, filtrele Ecozon a companiei Ecosoft sunt o soluție eficientă, economică și ecologică.
Surse date statistice: http://aitt.asm.md/userfiles/file/buletin/iulie%202009.pdf