O clădire din Germania este alimentată cu energie prin intermediul algelor.

Oamenii de știință au mai spus anterior că este posibil ca în viitor să utilizăm algele pe post de combustibil pentru alimentarea avioanelor sau ca material de construcție, însă pentru a pune în aplicare aceste tehnologii pot trece încă câțiva ani. Cu pași mici dar siguri, o companie din Germania a decis să construiască o clădire rezidențială cu 5 etaje, care va fi alimentată cu energie electrică prin  intermediul algelor.

Pe toată suprafața clădirii, de cca 2450 m2, sunt instalate panouri speciale. Acestea sunt construite astfel ca să permită creșterea și înmulțirea algelor prin intermediul a 129 de „bioreactoare”.

casa pe algii 1

Datorită tehnologiei utilizate, algele nu au numai rolul de a genera energie electrică, ci și de a atrage razele solare și a ține umbră apartamentelor. Conform conceptului arhitectural, fațada clădirii își va modifica destul de des culoarea (acest fapt se datorează algelor care au tendința să-și schimbe culoarea pe parcursul ciclului de viață).

Clădirea a fost prezentată pentru prima dată publicului larg la Hamburg în cadrul International Building Exhibition (IBA).

casa pe algii 2

Cu adevărat important este faptul că aceste case ar putea, în viitor, să înlocuiască casele care se alimentează din surse de energie tradiționale. Plus, algele utilizează o cantitate impunătoare de CO2 în procesul de fotosinteză, ceea ce ar duce la scăderea procentului de dioxid de carbon din atmosfera noastră și ulterior va influența pozitiv asupra încălzirii globale.