Primul deținător al certificatului Water Quality din Republica Moldova este angajat Romstal

WQA (Water Quality Association) este o organizație internațională a cărei scop este îmbunătățirea calității apei pentru a asigura o viață lungă și sănătoasă. Studiile și certificatele obținute la WQA sunt recunoscute în toată lumea. img_061177

Romstal este unica companie din Republica Moldova, în cadrul căreia activează un angajat posesoar al certificatului internațional WQA. În urma examenului susținut, Maxim Cliopov a obținut certificatul CWS (Certified Water Specialist), clasându-l ca cel mai competent specialist în domeniul calității apei din Republica Moldova.

RSL:  Maxim, cum e să fii primul posesor al certificatului WQA din Republica Moldova?

MC: Sunt emoționat și mândru că am reușit să demonstrez că și în Republica Moldova sunt specialiști de talie internațională.

RSL: Ce te-a determinat să lucrezi anume în domeniul asigurării calității apei?

MC: În anul 2013, am avut ocazia să fiu angajat în funcţie de reprezentant regional al companiei Ecosoft  în Republica Moldova, iar cel mai de încredere partener de pe piața moldovenească este Romstal. După cum știm, calitatea apei în Republica Moldova lasă de dorit, de aceea Romstal a decis să-și ajute clienții să aleagă o soluție cât mai eficientă pentru tratarea apei, în dependenţă de problema concretă – prea mult fier, sulf, calcar, miros urât, impurităţi, etc.

RSL: Cât de dificilă a fost pregătirea pentru a suține examenul?

MC: Din moment ce sunt pasionat de ceea ce fac, iar chimia a fost unul dintre obiectele favorite încă din școală, pregătirile pentru examen nu mi s-au părut extrem de dificile. Însă, ca și pentru orice alt examen, am depus efort și studiile mi-au luat în medie 5 luni.

RSL: Care sunt avantajele acestui certificat?

MC: CWS este un certificat internațional, iar programul de certificare a specialiștilor în domeniul calității apei a fost implementat inițial de WQA în SUA. Certificatul este recunoscut în toată lumea și demonstrează că posesorul lui este un specialist de talie înaltă, este responsabil și își cunoaște meseria foarte bine.
baner-60x1603

Apropo, procesul tehnologic de producere a unui litru de apă îmbuteliată necesită consumul a încă 2 litri de apă. Inţelegem cu toţii că apa îmbuteliată nu este o soluţie sustenabilă. În loc să folosim apa care curge la robinet, am fost îndreptati către folosirea apei îmbuteliate, chiar daca asta ne afecteaza buzunarul si mediul înconjurator pe termen lung, având in vedere resursele necesare pentru producţia buteliilor şi sutele de ani de care are nevoie plasticul ca să se descompună. Instalarea unui filtru este o soluţie simplă pentru folosirea în siguranţă a apei de la robinet iar filtrarea apei pe bază de osmoză inversă este recunoscută ca una din cele mai bune metode de purificare a apei.

Vă amintim că la Romstal beneficiaţi de testul gratuit al apei. Pentru asta nu trebuie decăt să aduceţi la noi cel puţin o jumătate de litru de apă din sursa pe care doriţi s-o testaţi – robinet, fântână, etc, într-un recipient curat, fără mirosuri.

Verifică apa pe care o bei!