În anul 2016 panourile solare au devenit mai ieftine decât combustibilii fosili

Se considera că vom putea discuta de un viitor al energiei regenerabile doar atunci când instalarea panourilor solare va fi mai ieftină decât o investiție în cărbune, gaze naturale sau alți combustili fosili. Această zi a sosit, potrivit celor de la Forumul Economic Mondial (World Economic Froum – WEF).

1200x600

980x

Potrivit unui raport din luna decembrie a anului 2016, WEF a confirmat că energia solară și cea eoliană sunt la același preț sau mai ieftine decât combustibilii fosili, în mai mult de 30 de țări. Prețurile pentru energia regenerabilă este în continuă scădere, iar două treimi dintre toate țările vor ajunge să egaleze prețurile la energie solară și eoliană în câțiva ani, asta chiar și fără subvenții. „Energia regenerabilă a ajuns într-un punct critic și reprezintă o oportunitate de investiție sigură pe termen lung, stabilă și protejată de inflație” a declarat Michael Drexler șeful Departamentului de Infrastructură și Dezvoltare a Investițiilor la WEF.

Cu toate acestea, investițiile la nivel mondial în domeniul energiei regenerabile se situează cu mult în urma sumelor fixate de ONU pentru a evita încălzirea globală. În anul 2016 s-au investit 286 miliarde de dolari, ce reprezintă doar 25% din 1 trilion de dolari care era fixat ca țel (conform Acordului de la Paris).

Însă prețurile la energia solară se așteaptă să scadă la jumătate din prețul energiei electrice din cărbune sau gaze naturale într-un deceniu sau două. Nu ratați șansa să faceți o economie de bani cu zero efecte negative asupra mediului înconjurător.

panouri fotovoltaice