Nike a găsit soluția perfectă de a reutiliza încălțămintea uzată.

Programul „Reuse A Shoe” a fost lansat de compania Nike încă la începutul anului 1990. Această organizație a decis să colecteze și prelucreze pantofii de sport uzați în Nike Grind – materia prelucrată este utilizată pentru realizarea terenurilor de tenis, piste de rulare, terenuri de fotbal și locuri de joacă.
Сompania Nike a căutat o modalitate de a reduce impactul negativ asupra mediului având in vedere numărul de pantofi sport care este trimis la groapa de gunoi. La început Nike doar colecta pantofii sport uzați, dar mai apoi s-a asociat cu alte organizații pentru a prelucra materia în pardoseli pentru terenuri de sport.

Nike colectează anual mai mult de 1,5 milioane de perechi pantofi sport pentru reciclare, precum și mii de tone de reziduri din producția de materiale.

Efectul programului “Reuse A Shoe” nu este doar despre reducerea cantitații de pantofi sport aruncați. Aceasta este una dintre cele mai de durată programe ECO făcute de Nike. Din 1990, ea deschide calea pentru produse ecologice și practici de afaceri cu respect pentru mediul înconjurător.
Păcat că nu suntem şi noi atât de inventivi şi responsabili.

TAGS: