Unde este recomandat sa montăm aerul condiționat

Aerul condiţionat a fost considerat un lux până nu de mult. Numai cei mai înstăriţi dintre noi îşi permiteau să-şi echipeze casa în timpul verilor. În ultimii ani, odată cu evoluţia tehnologiei, preţurile au devenit suficient de mici, încât un astfel de aparat se găsește în mai multe case. Rolul lor este de a reduce temperaturile de la interior, iar aceste dispozitive se achită cu succes de această sarcină, asigurând aerul rece necesar printr-o singură apăsare de buton. Indiferent că vă doriți un aparat de aer condiționat de 9000 btu pentru o cameră de mici dimensiuni, sau unul de 12000 btu sau 18000 btu, pentru încăperi cu suprafețe mai generoase, acestea sunt capabile să aducă aerul răcoros pe care îl doriți fără niciun efort.

Achiziționând un aparat de aer condiţionat veți obține confortul mult visat, scăpând de verile toride. Aparatele noastre de aer condiţionat funcționează fluid și silenţios, asigurându-vă liniștea și confortul dorit. Acest lucru este posibil, deoarece nu veți mai deschide ferestrele pentru a răcori locuința permițând, în acest mod, eventualilor poluatori fonici să pătrundă la interior. Așadar, confortul nu se referă numai la răcorirea aerului ci și la izolarea fonică a casei.

Avantajele aerului condiţionat nu se opresc doar la confortul obținut doar prin utilizarea simplă obținută prin apăsarea unui buton ON de la telecomandă. Acest aparat, care ne ajută să menținem clima potrivită la interior, este capabil să regleze umiditatea aerului, înlăturând un eventual disconfort provocat de aerul prea umed şi prea cald dintr-o cameră. De asemenea, la avantaje poate fi trecut și faptul că acest aparat poate fi utilizat și iarna, încălzind camera în caz de nevoie.

De asemenea, el asigură izolarea locuinţei de insecte şi alergeni, deoarece nu vom mai deschide ferestrele în timpul când temperaturile sunt prea mari. Dacă aveți grijă să curăţați frecvent filtrul aparatului de aer condiționat pentru a nu se impregna cu impurităţi sau alte microorganisme periculoase pentru sănătate, veți putea fi siguri că beneficiați de un aer rece și curat oricând vi-l doriți.

Pentru a fi siguri că aparatul de aer condiționat funcționează la parametrii normali ne vom asigura ca acesta să fie montat în cel mai bun loc cu putință. Amplasarea unității în interiorul locuinței este foarte importantă pentru a obține fluxul de aer rece dorit, capabil să răcească fiecare cameră într-un mod corespunzător.

Aparatul de aer condiționat este format din două unități, cea interioară și cea exterioară. Ele sunt conectate între ele printr-un traseu frigorific vidat în prealabil. În ceea ce privește poziționarea unității interne aceasta trebuie să fie montată la o înălțime optimă pentru a putea răci camera cât de rapid cu putință. Specialiștii recomandă montajul la o distanță mică față de tavan (5-10 cm). Aparatul de aer condiționat nu va fi niciodată îndreptat către utilizatori, deoarece poate provoca alergii, răceli sau disconfort (dureri de cap).

Pentru a obține o temperatură constantă în întreaga casă se recomandă instalarea unui aparat în fiecare cameră a locuinței. Dacă ați crezut că instalarea unui aparat cu o capacitate foarte mare pentru întreaga locuință este suficient trebuie să știți că acest lucru nu este valabil, deoarece aerul rece emis de aparat va răci diferențiat fiecare loc, într-un mod incorect și total neregulat.

Unitatea externă se va amplasa pe pereții exterior ai clădirii, în apropierea ferestrelor pentru a facilita accesul în cazul unor intervenții neprevăzute.

Alegerea aparatului de aer condiționat potrivit este dictată în primul rând de mărimea camerei ce urmează a-l găzdui. Locul prioritar în care se montează aparatul este livingul, dar și dormitoarele beneficiază des de o climatizare asigurată de aparatele de aer condiționat. Amplasarea lui în bucătărie sau baie se va face la distanță de alte aparaturi electrice sau electrocasnice, pentru a nu fi afectate de fluxul de aer sau de eventualele scurgeri.