5 acțiuni simple pentru un trai mai eco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru că alegerile noastre pe care le facem zilnic la birou sau acasă au consecințe asupra mediului înconjurător și a felului în care trăim. Susținătorii unui stil de viață mai verde, în armonie cu natura și cei din jurul nostru, înțeleg că evoluția societății umane este direct afectată de resursele naturale pe care le avem la dispoziție și de sănătatea planetei.

Degradarea  mediului  înconjurător  se petrece  de  multe  ori  sub  ochii  noștrii  și aceasta  se datorează  tocmai  intervenției omului în  natură. Pericolul  este  foarte  mare  și  de aceea  trebuie  constientizată  necesitatea protecției mediului  în  care  trăim , a ocrotirii  vieții  pe  pământ  în  cele  mai variate  forme  ale  sale.

De multe ori vedeți în articolele noastre anterioare, articole despre oamenii din diferite țări care protejează mediul înconjurător, prin diferite metode. Noi am decis să vă dăm 5 sfaturi pentru a proteja mediul înconjurător.

1)Folosiți mai puțină hârtie

Atunci când folosiți hârtie, contribuiți atât la tăierea copacilor, cât și la poluarea cauzată de apă și combustibilul folosit în industria de fabricare a celulozei și hârtiei. Reduceți impactul pe care îl aveți asupra mediului folosind mai puțină hârtie – imprimați față-verso, citiți ziarele online, folosiți pe cât posibil servețele din bumbac în locul celor de hârtie.

2) Cumpărați mai puține lucruri

În societatea actuală concentrată cu precădere pe consum, adesea cumpărăm impulsiv lucruri pe care le folosim o dată sau chiar deloc, abandonându-le sau aruncându-le. Un stil de viață mai verde presupune să punem un accent mai mic asupra obiectelor de consum imediat.

 

3) Renunțați la plastic

Anual, 100 de miliarde de pungi de plastic sunt utilizate doar pe teritoriul Uniunii Europene, iar o parte considerabilă ajunge în râuri, mări și oceane. Folosiți sacoșe reutilizabile atunci când faceți cumpărături. Cumpărați o plasă din material textil subțire, care se pliază și ocupă puțin spațiu, pe care să o țineți mereu în geantă pentru situații neprevăzute.

4) O cafea mai verde

Transformați cafeaua de dimineață într-o băutură eco fără a-i sacrifica calitatea. Dacă o preparați acasă, alegeți cafea provenită din culturi organice și agricultură sustenabilă, iar dacă beți cafeaua în drum spre birou, renunțați la paharul de hârtie și folosiți un recipient reutilizabil. Din ce în ce mai multe variante de căni de cafea cu închidere etanșă, unele tip termos, sunt disponibile de cumpărat în supermarketuri și cafenele.

5) Reduceți consumul de apă

Dușul de dimineață, baia de seară a copilului, spălatul rufelor, vasele din chiuvetă, zilnic folosim mai multă apă decât avem nevoie. Înlocuiți baia cu un duș, nu lăsați apa să curgă cât vă spălați pe dinți sau cât spălați vesela, folosiți programele eco ale mașinii de spălat și contribuiți astfel la conservarea resurselor planetei.