Romstal alege ECO!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu toții ne dorim o casă inteligentă capabilă să îşi asigure singură energia de care are nevoie cu ajutorul unor produse precum panourile fotovoltaice, pompele de căldură, ledurile şi altele asemenea. De unde această dorință?! Evident, primul răspuns este acela că ne dorim independența față de rețele publice de distribuție a energiei electrice sau gazelor. Mai apoi este vorba despre reducerile substanțiale ale cheltuielilor. Casa Eco a anului 2019 produce mai multă energie decât consumă devenind astfel locuința perfectă.

O astfel de casă, care nu trebuie legată la o rețea terestră distribuitoare de energie electrică și care dispune de sisteme eco de răcire şi de încălzire, este întotdeauna o soluție pe termen lung, extrem de sigură, confortabilă, ceea ce înseamană că respectă toţi parametrii de confort interior ca umiditate şi temperatură şi îți oferă o viaţă sănătoasă și lipsită de griji. Este sustenabilă, folosind cele mai prietenoase materiale atât pentru utilizatori cât şi pentru mediu.

Dacă peste hotare casele ecologice au devenit ceva obișnuit, în Republica Moldova sunt încă în faza de pionierat. Cea mai simplă soluție este să aruncați o privire asupra produselor ECO pe care Romstal  vi le propune. Acestea se montează facil și vă vor aduce avantaje imediate. Nu trebuie să vă faceți griji! Confortul va fi major, nu trebuie să renunațați la televizor, frigider, mașina de spălat etc. Energia obținută va fi suficientă pentru a susține consumul.

Romstal a încercat să ia o serie de măsuri pentru stoparea risipei resurselor naturale, pentru limitarea efectelor nocive ale unor produse asupra mediului înconjurător. Produsele Eco exclud poluarea mediului natural. Ele ajută să obținem Casa Verde prin materialele de construcție și tehnologiile utilizate, cele care reduc atât consumul de energie cât și impactul negativ asupra mediului. Acest tip de casă inteligentă prezintă pierderi foarte mici fiind foarte bine izolată şi reciclează cât mai mult (extrage căldura din aer sau pământ, refolosește apa de la duș etc.). investiția inițială mai mare este ulterior recuperată prin reducerea substanţială a costurilor de energie.

Calitățile ecologice ale produselor noastre se pot observa ușor prin modalitățile de economisire a resurselor naturale (energie, apă, sol, materii prime), reducerea poluării aerului, apei și a solului dar și prin reducerea producţiei de deşeuri.

Conform directivelor UE, începând cu acest an, toate clădirile care se construiesc trebuie să producă cel puțin aceeași cantitate de energie pe care o consumă. De asemenea, aceste noi standarde de eficiență energetică se vor aplica și tuturor clădirilor renovate.

Casa ecologică presupune folosirea eficientă a resurselor pentru a economisi din punct de vedere financiar și pentru a proteja mediul. Acest lucru se obține prin montarea panouri solare fotovoltaice, pompe de căldură, turbine eoliene, baterii de baie și bucătărie inteligente, becuri led, etc…

Cei care aleg să-și tranforme casa într-una ecologică vor beneficia imediat de o locuință călduroasă, luminoasă, cu o calitate mai înaltă a construcției și o maximă eficientizare a utilizării spațiului construit. Casa este orientată spre eficientizarea și asigurarea autonomiei energetice cu ajutorul energiei solare și celei eoliene. Studiile arată că locuinţele ecologice consumă cu aproximativ  25% mai puţine resurse decât cele obişnuite, ceea ce echivalează cu un impact negativ mai scăzut asupra mediului.