Cinci sfaturi pentru o călătorie mai eco

Tot mai multă lume alege un mod de viață care să fie mai prietenos mediului, iar un asemenea mod de viață nu poate să nu aibă un impact pozitiv inclusiv și asupra modului în care călătorim și ne petrecem vacanțele. Dacă vrei să te numeri și tu printre călătorii care preferă aventurile eco, iată mai jos câteva sfaturi pentru următoarea ta vacanță:

1. Când mergi la shopping, nu uita să iei cu tine o pungă reutilizabilă în care să pui cumpărăturile de vacanță. Această obișnuință te va ajuta să reduci utilizarea pungilor de plastic nu doar în călătorii, dar și în viața de zi cu zi.

2. Renunță pe cât este posibil la bagajele voluminoase și grele. Acest lucru nu numai că îți va oferi mai multă mobilitate și confort în timpul călătoriei, dar te va ajuta să economisești și pe transport în timpul deplasărilor tale, ceea ce iarăși, va avea un efect benefic asupra mediului înconjurător.

3. Atunci când este posibil, optează pentru o călătorie cu trenul sau autocarul pentru a ajunge la destinație, în loc de a alege avionul. Deși renunțarea la zbor va face călătoria mai lungă, în schimb vei putea admira peisajul pe drum, iar cel mai important, vei reduce amprenta ta de carbon. La fel, înainte de a ajunge la destinație, vezi ce mijloace de transport public poți folosi acolo și care dintre ele sunt cele mai ecologice.

4. Consumă produse alimentare și băuturi locale – acestea nu doar că vor fi mai ieftine decât cele de import, dar vor fi aduse de la distanțe mai mici, ceea ce va face mesele tale mai prietenoase cu mediul.

5. La hotel fii ca acasă, optează pentru schimbarea lenjeriei de pat și a prosoapelor odată la 3-4 zile și nu zilnic. Iar pe lângă asta, nu uita să deconectezi electrocasnicele când ieși din cameră.

Urmând aceste reguli simple, vei vedea că o călătorie nu doar plăcută, dar și prietenoasă pentru mediu, ceea ce o va face de două ori mai memorabilă.

Traducere și adaptare după ecoworld.org