Very Peri – culoarea anului 2022

După cum au anunțat cei de PANTONE, culoarea anului 2022 este 17-3938 Very Peri. Culoare ce “combină fidelitatea şi consistenţa albastrului cu energia şi entuziasmul roşului, este nuanţa cea mai fericită şi mai caldă de albastru, este cea care introduce un amestec înălţător de noutate”.

Very Peri – inovație, sau culoarea anului 2022

Mai mulți specialiști spun că această nouă nuanță „reflectă eliberarea, explorarea și creativitatea pe care le oferă spațiul digital”.

Albastrul Very Peri, cu un subton violet, rezultat din combinaţia cu roşu, precum culoarea florii de levănţică, este o expresie a echilibrului dintre cer şi pământ, a balanţei dintre simţuri şi spirit, dintre inteligenţă şi patimă, dintre înţelepciune şi iubire.

Very Peri în amenajările interioare

În amenajările interioare, culoarea anului 2022 Very Peri va putea fi integrată sub forma culorii de accent, cu o prezență de circa 10% din paleta cromatică a unei încăperi. Mai jos fiind prezentate câteva idei în folosirea acestei culori chiar la dumneavoastră acasă.

Experții Pantone Institute propun și câteva game de culori pe lângă accentele de albastru Very Peri şi de verde-salvie, relaxante, atrăgătoare, care se pot combina cu multe alte culori, recomandate sunt şi alte nuanţe: culori de toamnă, precum galben muștar, teracotă sau chiar bej, care pot conferi o notă de eleganţă inconfundabilă.

Sfatul nostru: Pe perete sau aleasă pentru mobilier, această culoare conferă interiorului un aspect modern și elegant. Se potrivește perfect cu mobilierul și decorațiunile din materiale cum ar fi lemnul, piatra și țesături naturale, iar accesoriile din metal vor crea un efect deosebit și inovativ.