Efectele devastatoare ale suprasolicitării mediului

Ne place să admirăm natura, să vedem o câmpie înverzită, un lac cu apă limpede, copaci masivi care își ridică coroana spre cer – ne place ceea ce ne oferă natura. Însă ce știm cu adevărat despre situația în care a ajuns mediul înconjurător?! Nu mai este un secret pentru nimeni, că resursele naturale de care dispunem sunt consumate mult prea repede și că modul în care ne exploatăm propria planetă este dezastruos.

Familia Romstal încearcă să sensibilizeze oamenii cu privire la această problemă, la fel cum au făcut-o și cei din grupul internațional de inițiativă în privința problemelor de mediu Global Population Speak Out. Aceștia din urmă au publicat recent un album de fotografii care este menit să ajungă la inimile și rațiunea populației globale. Prin această inițiativă, grupul a vrut să aducă la cunoștința tuturor ce daune provoacă omenirea mediului înconjurător.

1

Albumul a fost intitulat „Overdevelopment. Overpopulation. Overshoot.”, ce ar însemna „Supradezvoltare. Suprapopulare. Suprasolicitare.”.  Imaginile au o încărcătură emoțională și transmit tragediile ecologice dure și sociale cu care se confruntă Terra și omenirea.

Vă invităm să vă formați singuri părerea și să vedeți unele dintre imaginile expuse în albumul celor de la Global Population Speak Out.

porciarde pata de petrolalbatros plastic ingititcalculatoare la gunoi ghetariii se topesc gunoi si poluare aermina de diamante morsa riu galben mondolia riu sec din Pachistan

Situația în care se află casa noastră – Terra, este deplorabilă. Nu putem locui pe o altă planeta, dar ne comportăm de parcă ar fi posibil oricând.  Trebuie să fim mai responsabili, atât pentru noi cât și pentru generațiile viitoare, deoarece avem doar o singură planetă și trebuie să o prețuim.