21 iunie – Ziua Mondială a Soarelui!

ziua mondiala a soarelui

În data de 21 iunie este sărbătorită Ziua Mondială a Soarelui. Această dată nu este una aleatorie, ci a fost aleasă pentru că reprezintă începutul verii astronomice și este cea mai lungă zi din an. Sărbătoarea este celebrată anual și a fost instituită de către Societatea Internațională pentru Energie Solară (ISES). Scopul este unul simplu și măreț: de a sensibiliza populația globală referitor la posibilitățile alternative de utilizare a energiei solare.

Încă din școală știm că fără soare nu ar exista viață pe Terra; fără lumină flora (din cauza fotosintezei) și fauna ar fi sortite pieririi. Iar oamenii de știință au demonstrat în nenumărate rânduri că energia solară este energia viitorului. Acest fapt se datorează poziționării avantajoase a Pământului față de singurul corp fierbinte din universul nostru planetar – Soarele. Acesta a asigurat în permanență și va asigura în continuare (cât va exista) cu energie suficientă planeta noastră.

Soarele este una dintre cele aproximativ 100 miliarde de stele din galaxia noastră. Sfera gazoasă gigantică este compusă din hidrogen, heliu, carbon, azot, oxigen, neon, fier, etc, și are circa 4,5 miliarde de ani, un diametru de 1,4 milioane de km, și o masă de 2 miliarde de tone.

soare fotografiat in spatiu
Oamenii de știință insistă că Soarele este unica soluție viabilă pentru depășirea crizei energetice cu care ne-am ciocnit. Deoarece nu exploatăm la maxim imensul potențial al soarelui, pierdem foarte multe. În continuare principala preocupare rămâne perfecționarea tehnologiilor de stocare și conversie în instalații adecvate, precum și utilizarea durabilă a resurselor regenerabile ale planetei noastre.

Noi, cei de la Romstal, vă ajutăm să profitați la maxim de energia solară.

panouri solare - romstal moldova