Vezi cele mai bune 10 hoteluri ECO-friendly

Cât încă mai avem parte de timp frumos și zile de concediu (mă rog, cei care încă nu și-au irosit toate zilele de concediu 🙂 ) vă propunem un top 10 a hotelurilor eco-friendly pentru o escapadă cu adevărat memorabilă.

Am mai discutat cât de importantă este grija pentru mediu chiar și atunci când mergem în concediu. De aceea, în lista noastră o să regăsiți hoteluri din toată lumea, în care vă puteți caza fără frica că mediul înconjurător va avea de suferit.

 

Castelul de lut din Valea Zânelor, România, Sibiu

Dacă urmează să faceți o vizită în România, orașul Sibiu ar trebui să fie pe lista dumneavoastră. De aceea deschidem topul cu un hotel care merită atenția voastră. Este eco-friendly deoarece a fost construit de meșterii din Maramureș, fundația este realizată din beton și pietre, structura din lemn, iar pereții sunt alcătuiți din cob (un amestec de pământ, apă, paie, argilă și nisip), tencuiala exterioară este de var și nisip, iar turnurile sunt din piatră de rău (zidite cu var și nisip), iar totul finisează cu un acoperiș învelit cu șindrilă. Cel mai important fapt este că fiecare element a fost realizat manual.

1

Hotelul Saturn, România, Saturn

Este eco-friendly deoarece energia termică este economisită datorită anvelopării hotelului. Apa este încălzită cu ajutorul energiei solare, în toată instalația electrică sunt utilizate corpuri de iluminat ecologice (plus becurile din camere sunt dotate cu senzori). Aparatele de climatizare sunt dotate cu un convector care oprește funcționarea aparatului în momentul în care geamul din cameră este deschis.

2

Hotelul Six Senses, Vietnam, Con Dao

Este eco-friendly deoarece materialele folosite la construcție provin din surse sustenabile. Aerul condiționat este folosit foarte puțin, deoarece structura construcției facilitează circulația aerului, iar toți angajații hotelului sunt implicați în activități de responsabilitate socială și reducere a amprentei de carbon.

3

Hotelul Tierra Patagonia, Chile, Torres del Paine

Este eco-friendly deoarece are pereți de lemn care ajută la menținerea unei temperaturi confortabile în interior, iluminatul consumă extrem de puțină energie electrică, iar mobila din hotel este confecționată exclusiv de meșteșugarii locali.

4

Hotelul White Pod, Munții Alpi (regiunea elvețiană)

Este eco-friendly deoarece igluurile (colibele) luxoase în care te poți caza sunt locuințe cu impact redus asupra mediului înconjurător. Acest lucru se datorează faptului că o să folosiți cantități minime de apă și electricitate, o să produceți puțin gunoi și o să utilizați resurse reutilizabile.

5

Hotelul Punta Islita, Costa Rica, Guanacaste

Este eco-friendly deoarece cei mai implicați în acțiuni de împădurire și de conservare a vieții sălbatice sunt angajații hotelului. Pe lângă acest fapt, hotelul a fost premiat de Departamentul de Turism al guvernului din Costa Rica datorită dedicării protejării mediului înconjurător.

6

Hotelul Proximity, SUA, Greensboro

Este eco-friendly deoarece beneficiază de certificatul Leadership in Energy and Environmental Design (LEED Platinium). Aici sunt implementate 70 de tehnici sustenabile, plus 60% din apa caldă utilizată în hotel și pentru restaurant este încălzită cu ajutorul a 100 de panouri solare.

7

Hotelul Morgan’s Rock Hacienda and Ecolodge, Nicaragua, San Juan del Sur

Este eco-friendly deoarece au niște bungalouri minimaliste cu deschidere la ocean, construite din materiale naturale (printre care lemn și sfoară). Turiștii au posibilitate să aleagă activități prietenoase cu mediul, care sunt puse la dispoziția lor de către hotel (ex: echitație, caiac-canoe, etc).

8

Hotelul Lefay Resort & Spa Lago di Garda, Italia, Gargnano

Este eco-friendly deoarece hotelul funcționează exclusiv cu surse de energie nepoluante și regenerabile. Această instalație permite hotelului să asigure 85% din încălzire, 100% din răcire și 100% din energia electrică. Apa de ploaie este colectată, apa din bazine este utilizate ulterior pentru irigare, iar pentru gestionarea rufelor există o politică specială.

9

Hotelul Mandarin Oriental, SUA, Las Vegas

Este eco-friendly deoarece fațadele hotelului blochează căldura și maximizează lumina naturală. Lămpile din hotel sunt dotate cu becuri cu lumină fluorescentă compactă, iar finisajele sunt fără substanțe nocive.

10

Acum că aveți o listă impesionantă de hoteluri care vă permit să fiți responsabil și în perioada concediului, nu mai aveți scuze 🙂 .