„The Pipe” transformă apa de mare în apă potabilă cu ajutorul energiei solare

Insuficiența apei potabile la nivel global îi motivează pe oamenii de știință să caute soluții. Astfel de soluție este și proiectul ce presupune transformarea apei de mare în apă potabilă cu ajutorul energiei solare.

desararea-apei

În cadrul concursului Land Art Generator Initiative 2016, care este organizat la fiecare 2 ani, proiectul „The Pipe” a ajuns printre finaliști. Acesta presupune construcția unei stații plutitoare de desalinizare și filtrare a apei.

Stația va fi complet autonomă, iar curentul necesar va fi produs de panourile solare cu o capacitate de 10.000 MWh pe an. Inventatorii stației plutitoare estimează că The Pipe va transforma anual 5,6 miliarde de litri de apă sărată în apă potabilă.

satie-solare-pentru-apa

Obiectivul principal al stației este combaterea secetei în California, iar constituirea ei este recomandată în Santa Monica.

The Pipe are următoarele beneficii:

  • va captura energia din natură și o va transforma în electricitate;
  • nu va avea impact negativ asupra mediului;
  • va fi punct de atracție turistică și va reprezenta o experiență unică pentru vizitatori;
  • va fi locul ideal de a ține o petrecere sau pentru studiu;
  • va crește calitatea vieții locuitorilor din apropiere.


Anual, circa un miliard de oameni sunt afectați de lipsa apei potabile. Deși 70% din suprafața globului este acoperită de apă, 97% este apă sărată. Proiectul „The Pipe” ar putea reprezenta soluția la această problemă.

Deși există tehnologii pentru desalinizarea apei, acestea sunt foarte costisitoare și consumă extrem de multă energie, ceea ce înseamnă că aceste tehnologii de desalinizare excerbează schimbările climatice și agravează criza apei.

statie-solara-californiastatie-pentru-desarare