5 soluții populare pentru încălzire

Încă ne confruntăm cu temperaturi destul de scăzute, iar meteorologii au anunțat că iarna va continua să fie friguroasă. Astăzi, ne-am propus să vă prezentăm cele mai populare și accesibile soluții de încălzire existente pe piață.

  1. Centrale termice pe gaz și calorifere

bosch-cazane

În ultimii ani, numărul centralelor termice instalate a crescut considerabil. Cu toate că părerile despre eficiența CET-ului sunt împărțite, cert este că terenul pierdut de sistemul de încălzire centralizat a fost acaparat de centrala termică. Centralele produc prioritar apă caldă și în mod secundar agent termic care încălzește caloriferele. Pe piață sunt 3 tipuri de calorifere: din aluminiu, din oțel și din fontă,  iar legătura între centrală și calorifer se poate face cu țeava de cupru, cea de PPR sau PEX.

  1. Cazane pe lemne și sobe

cazan-de-otel-cu-ventilator

Dacă în mediul urban, majoritatea optează pentru centrale termice, în mediul rural cele mai răspândite sunt sistemele de încălzire bazate pe lemn, în special sobele și cazanele care pot produce apă caldă.

  1. Cazane pe peleți

În ultimii ani, cazanele pe peleți au devenit o soluție viabilă și ecologică datorită utilizării peleților ca combustibil. Din fericire avem încă lemn în țară și implicit resturi din prelucrarea lemnului.

  1. Centrale electrice

20 eloblock

Centrala electrică este o soluție utilizată în special în zonele unde nu este disponibil alt tip de combustibil. La alegerea unei centrale electrice, este necesară efectuarea unei dimensionări corecte a volumului ce trebuie încălzit. În urma acesteia se stabilește puterea necesară a centralei, de la 6kW până la 28kW.

  1. Aeroterme și convectoare electrice

tesy-calorifere-cu-ulei

Aerotermele și convectoarele sunt soluțiile cele mai ieftine inițial, dar care încălzesc mai greu locuința, iar costul lunar este destul de ridicat. Aceste soluții sunt recomandate în locurile unde nu locuiți permanent și unde nu se justifică un sistem de încălzire sofisticat și costisitor. Aerotermele și convectoarele transformă energia electrică în energie termică, diferența dintre ele este doar în ventilator.

Indiferent care e soluția pentru care doriți să optați, vă recomandăm să luați legătura cu specialiștii din magazinele Romstal.