Australia a gasit o cale de a opri poluarea apelor cu materiale plastice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autoritățiile din orașul australian Kwinana au instalat un nou sistem de filtrare în Rezervația Henley. Acesta este foarte simplu și de mare ajutor pentru mediu înconjurător. Atât guvernul cât și cetățenii au văzut deja beneficiile utilizării și sunt foarte multumiți.

Sistemul este alcătuit dintr-o plasă care este plasată la ieșirea din țeava de drenaj. Acest sistem ajută la capturarea resturilor mari și protejarea mediului împotriva materialelor din plastic.

În timpul procesului, 370 kg de resturi constând din învelitori alimentare, sticle de plastic, nisip și frunze de copaci au fost curățate din plase.

Primarul Carol Adams a declarat că această inițiativă a primit feedback pozitiv din partea comunității Kwinana, precum și a altor organizații ecologice.

„Succesul său arată doar cât de important este ca guvernul de la toate nivelurile să înceapă cu adevărat să se concentreze pe inițiativele de mediu precum acestea și să realizeze că acțiunile mici pot avea un impact mare”.

Astfel, sa hotărât instalarea acestor „capcane” de gunoi peste tot în oraș și reducerea la minimum a poluării în mediul sălbatic și în mediul înconjurător. Deși instalarea și fabricarea acestor plase costă bani (aproximativ 10.000 dolari fiecare), sistemul general este încă destul de profitabil, deoarece oferă economii semnificative de costuri înainte. De exemplu, ei economisesc acum pe costurile forței de muncă pe care le-au plătit anterior pentru persoanele care ar colecta toate așternuturile manual.

Atunci când plasele se încarcă, ele sunt apoi ridicate și coșul de gunoi este aruncat în camioane speciale de colectare a gunoiului și transportat într-un centru de sortare a gunoiului. Acolo, totul se separă în material nereciclabil și reciclabil, care apoi trece pentru prelucrare.

Alte trei locații au fost identificate drept puncte potrivite de drenaj pentru alte plase care urmează să fie instalate în urma succesului a acestui proces.

Sursa: https://thewest.com.au/news/sound-southern-telegraph/city-of-kwinana-initiative-nets-impressive-results-ng-b88919325z