Cum ne ferim de monoxidul de carbon – „ucigașul tăcut”?

Monoxidul de carbon, denumit de obicei „ucigașul tăcut”, este un gaz foarte toxic produs de către orice aparat care funcționează pe baza arderii combustibililor fosili (ex: gaz, cărbune, motorină, petrol, lemn etc.).

Monoxidul de carbon este inodor, insipid și incolor. Se poate scurge din hornuri și aparate pentru gătit și pentru încălzire, când acestea sunt întreținute necorespunzător sau pur și simplu se defectează. Ventilația necorespunzătoare sau coșurile blocate sunt adesea cauzele scurgerilor care s-au dovedit fatale. Scurgerile pot fi cauzate de multe surse potențiale și nu sunt întotdeauna direct legate de o defecțiune a unui aparat. Tehnicile moderne de izolare, cum ar fi geamurile duble, pot accentua problema creând în mod eficient un mediu închis etanș.

Efectele monoxidului de carbon asupra sănătății

Este important să vă protejați casa de monoxidul de carbon, pentru că vaporii săi toxici sunt imposibil de văzut, gustat și mirosit.

Efectele monoxidului de carbon asupra sănătății depind atât de concentrația de monoxid de carbon și durata de expunere cât și de starea de sănătate a fiecărei persoane. Concentrația de monoxid de carbon este măsurată în părți pe milion (ppm). În condițiile unei expuneri într-un mediu cu o concentrație de monoxid de carbon între 1 și 50 ppm, majoritatea oamenilor nu vor resimți nici un efect asupra sănătății, dar unele persoane cu afecțiuni cardiace ar putea simți o durere în piept. În cazul în care concentrația de monoxid de carbon crește peste 50 ppm și rămâne peste această valoare, atunci simptomele care apar sunt durerile de cap, stările de oboseală, grețuri. Efecte grave asupra sănătății, cum ar fi dezorientarea, inconștiența și chiar moartea, pot apărea în condiții de expunere la concentrații cuprinse între 100 și 300 ppm.

Romstal Moldova vine cu soluții!

Fiecare locuință trebuie prevăzută cu detectoare de monoxid de carbon, iată de ce vă propunem kit-ul compus din detectorul de gaz metan și monoxid de carbon Primatech + electrovalvă 3/4′ http://bit.ly/35XNcBl

Caracteristici:

Detectorul de gaz

Design simplu – aspect plăcut, ușor de integrat într-un spațiu de locuit.

Tehnologie avansată – conține senzor electrochimic proiectat să măsoare cu acuratețe niveluri scăzute de monoxid de carbon și senzor semiconductor pentru a detecta scăpări de gaz metan.

Dedicat – furnizează un semnal de alarmă atunci când detectează în casa dvs. o concentrație de gaz metan sau monoxid de carbon mai mică față de un nivel periculos pentru sănătatea dvs.

Dublă alarmă – în stare de alarmă furnizează un semnal vizual (lumina roșie) și un semnal acustic (buzzer).

Comandă la distanță – furnizează un semnal de ieșire pentru comanda unui dispozitiv la distanță, care poate fi o electrovalvă pentru întreruperea alimentării cu gaz metan, un ventilator pentru aerisire sau o sirenă pentru avertizare la distanță.

Face diferența – rezistent la alarme false cauzate de factori contaminanți din locuința dvs.

Auto diagnostic – are în componență un sistem de autodiagnostică pentru verificarea bunei funcționări a detectorului. Lumina galbenă aprinsă continuu sau în impuls, sincronizat cu buzzerul, indică o funcționare defectuoasă a detectorului.

Test – dotat cu butonul de Test/Reset cu rolul de testare periodică a funcționării detectorului

Electrovalva

Electrovalvă de protecție în starea normal deschis sau închis cu rearmare manuală. Funcția de închidere/deschidere este activată electric.
Conectată cu unul sau mai multe detectoare de gaz metan și/sau monoxid de carbon, electrovalva poate închide debitul de gaz.
Filtru fin încorporat pentru protejarea, atât a scaunului și discului valvei cât și a componentelor din aval și prevenirea contaminării cu impurități (excepție modelele de alamă). Toate componentele sunt concepute pentru a rezista la orice condiții mecanice, chimice și termice care pot apărea în timpul funcționării tipice. Impregnarea eficientă și tratamente de suprafață au fost utilizate pentru a îmbunătăți robustețea mecanică, sistemul de închidere și rezistența la coroziune a componentelor.
Electrovalvele sunt testate 100% în stand de încercare computerizat, garanție totală.