Panourile fotovoltaice, soluția pentru a reduce costurile pentru factura de energie electrică

Beneficiile energiei solare

Reduce consumul de energie electrică
Producerea energiei proprii înseamnă să absorbiți mai puțin din rețea și, prin urmare, să reduceți consumul de energie. Simplu!

panouri solare

Surplusul de energie scade valoarea facturii
Surplusul de energie injectat în rețea va scădea din costul total al facturii energiei consumate.

Crește valoarea casei dumneavoastră
La vânzarea imobilului, prezența unui sistem solar determină o valoare adăugată mare pentru potențialii cumpărători.

Reduce amprenta dumneavoastră de carbon

energie solara

Fiind o sursă de energie regenerabilă, puteți avea un impact real prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră ale casei dumneavoastră.

Tipuri de sisteme solare

instalatie-fotovoltaica-on-grid-5

Sistemele fotovoltaice ON-GRID
Sistemele fotovoltaice ON-GRID sunt sisteme fotovoltaice ce sunt în mod obligatoriu racordate la rețeaua de energie electrică și care au posibilitatea de a injecta energie în rețea. Aceste sisteme nu au de regulă baterii, dar pot fi prevăzute cu sisteme de stocare a energiei pentru creșterea gradului de autoconsum (prin implementarea unui invertor HIBRID). În cazul în care furnizarea energiei electrice este întreruptă, invertorul ON-GRID își întrerupe funcționarea pentru protecția echipelor de intervenție.

Componența sistemelor este simplă: invertor, panouri fotovoltaice, contor inteligent și accesorii (sisteme de prindere, cabluri, tablou, elemente de siguranță s.a.). Întrucât inverterul ON-GRID este legat în paralel cu rețeaua, consumatorii pot să ia o parte din energia produsă din panouri și restul din rețeaua națională. Dacă se dorește, invertorul ON-GRID poate limita producția de energie la valoarea consumului, iar astfel nu este neapărat necesar contractul cu furnizorul de energie.

Kiturile ON-GRID conțin echipamentele de bază obligatorii. La acestea se vor adăuga accesoriile necesare în funcție de specificul fiecărui proiect: sistem de fixare, conductor solar, tablou, sisteme de siguranță etc.

Sistemele fotovoltaice HIBRID
Sistemele fotovoltaice HIBRID sunt sisteme fotovoltaice ce sunt in mod obligatoriu racordate la o sursa auxiliara de energie electrica (generator sau rețea de energie electrica). Aceste sisteme nu injectează de regula energie în rețea, însa pot fi prevazute cu accesorii în acest sens.

Acestea prezintă un număr mai mic de baterii datorita prezentei sursei auxiliare si unul dintre principalele avantaje este acela ca poate funcționează ca stabilizator și UPS: în cazul în care furnizarea energiei electrice este întreruptă, invertorul HIBRID comuta automat de pe rețea pe baterii și asigura funcționarea continua a consumatorilor.

Componenta sistemelor este următoarea: invertor, panouri fotovoltaice, baterii de stocare a energiei, controler/regulator de baterii si accesorii (sisteme de prindere, cabluri, tablou, elemente de siguranță s.a.).

Bateriile de stocare a energiei sunt obligatorii pentru un astfel de sistem și se vor alege în funcție de modul de utilizare (consum pe timpul nopții sau UPS) și în funcție de consumatori (consumatori uzuali vs. Consumatori mari). Pentru a prelungi durata de viață a bateriilor pe bază de GEL AGM se recomandă ca gradul de descărcare să nu scadă sub 50%, iar viteza de descărcare a bateriilor să fie de maxim 10% din capacitatea lor în fiecare oră (acestea se recomandă în special în situații de back-up sau în cazul existenței unor consumatori mici pe timpul serii). Pentru a prelungi durata de viață a bateriilor pe bază de litiu se recomandă ca gradul de descărcare să nu scadă sub 10-20%, în funcție de producător (acestea se recomandă în special în cazul în care există consumatori mari).

Sistemele fotovoltaice OFF-GRID
Sistemele fotovoltaice OFF-GRID sunt sisteme fotovoltaice independete, ce nu sunt racordate la o sursa auxiliara de energie electrica. Aceste sisteme se utilizeaza de regula acolo unde nu exista posibilitatea racordarii la reteaua de energie electrica si necesita un numar mai mare de baterii de stocare a energiei pentru a asigura functionarea autonoma. Componenta acestor sisteme este similara cu cea a solutilor HIBRID.

De ce sa ai propriul tau sistem fotovoltaic off grid ?

Un sistem fotovoltaic off grid nu numai ca va creste valoare proprietatii pe care a fost instalat dar ajuta direct propietarul sa-si produca energia electrica la un pret fix, ferit de cresterile de pret periodice ale furnizorilor locali de electricitate.

Sistem fotovoltaic off grid, montat pe acoperis sau chiar la sol, produce electricitate fara zgomot. Mai mult, imbunatateste simtitor viata pe Pamant respectand legislatia in vigoare. Mai exact, produce energie verde, contribuind direct la reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Intrucat sistemul fotovoltaic OFF-GRID nu poate produce energie in lipsa soarelui (cazuri intalnite cu precadere in zilele de iarna) se recomanda utilizarea unui generator complementar. Acesta poate fi pornit manual atunci cand este necesar sau poate fi conectat direct la sistemul fotovoltaic avand rol de incarcare a bateriilor de stocare si de alimentare continua a consumatorilor (in acest caz, sistemul fotovoltaic d Alegeti un sistem fotovoltaic off grid si va veti produce singur energie electrica prin intermediul panourilor solare fotovoltaice. Acestea vor face fata cu brio alimentarii consumatorilor, independent de alti furnizorii externi de energie electrica.

Nu trebuie sa va faceti griji in zilele in care soarele nu straluceste! Acest sistem fotovoltaic off grid stocheaza surplusul de energie electrica produsa in timpul zilelor insorite in cateva baterii speciale, astfel incat sa puteti alimenta consumatorii oride cate ori aveti nevoie, indiferent daca este zi sau noapte.evine un sistem HIBRID).