Cea mai sustenabilă casă din lume

Cea mai sustenabila casa din lume, se află în localitatea Kirchheim unter Teck, de lângă orașul german Stuttgart. Este o clădire hibridă, construită din beton armat și izolată cu prefabricate din lemn, ceea ce îi asigură un confort termic optim.

Cladirea a fost ridicată în anul 2008 și extinsă în 2020 cu încă un corp care, la fel ca și celelalte două, e construit pe o structură din beton armat reciclat. Dacă pentru izolarea imobilului impunator s-au folosit materiale prefabricate din lemn și celuloză, fațada a fost placată cu cherestea netratată care, după o vreme, poate fi reciclată și înlocuită.

Casa are în dotare un sistem fotovoltaic performant, care asigură întreaga energie necesară. Încalzirea se face prin pardoseală, iar răcirea este asigurată cu pompe geotermale. Surplusul de energie este stocat cu ajutorul unor baterii de ultimă generație și folosită doar atunci când este nevoie. 

Apa de ploaie, colectata într-un rezervor

Cea mai sustenabila clădire din lume are un rezervor unde este colectată apa de ploaie, mai apoi folosită la toaletă și pentru irigarea grădinii. Totul este centralizat și controlat cu ajutorul unui program informatic care detectează erorile din sistem și permite rapid corectarea lor, astfel încat pierderea de resurse să fie minimă.

Casa găzduiește birourile companiei BANKWITZ, care asigură consultanță și proiectare în domeniul construcțiilor. Ambitia acetora este de a ridica gradul de conștientizare a importanței sustenabilității.

Fă și tu un pas în susținerea sutenabilității cu Romstal!