Avantajele becurilor cu LED

Utilizarea becurilor LED ia amploare și tot mai multă lume decide în favoarea lor decât a celor incandescente, econome sau de orice alt timp.

Primul bec LED a fost inventat de savantul rus Oleg Vladimirovich Losev, în anii 1920. Mulți ani mai târziu, în 1993 de către Shuji Nakamura, a fost creat becul LED așa cum îl știm astăzi – cu o capacitate mare de iluminare.

În articolul nostru veţi găsi toate argumentele pentru  a cumpăra și instala în propria locuință asemnea becuri.

 

Printre nenumăratele avantaje incontestabile ale LED-urilor şi corpurilor de iluminat cu LED putem enumera:

    • Eficiența: Știați că lumina care este generată de un bec cu LED utilizează mult mai eficient energia electrică decât în cazul surselor cu incandescenţă?! Acestea din urmă utilizează cca 90% din energie pentru a încălzi filamentul până la incandescenţă. Pe lângă aceast fapt, sistemul optic utilizat la un bec cu LED este superior din punct de vedere al pierderilor. Toate acestea împreună, duc la o eficienţă superioară faţă de soluţiile clasice. Diferența este observată în consumul de energie electrică. Economia de energie depăşeşte frecvent 50% faţă de sursele tradiţionale.

 

Becuri cu Led lumină caldă sau rece.

  • Durata de viaţă: Durata de viaţă a becurilor cu LED (30.000-50.000 ore) este o măsură a degradării nivelului de lumină. Durata de viaţă a LED-urilor depăşeşte de cca 25 de ori viața surselor de iluminat cu incandescenţă (1000-2000 ore) sau fluorescente (8.000-15.000 ore). În plus, sursele de iluminat cu LED sunt mult mai rezistente la variaţii de temperatură, vibraţii şi şocuri mecanice.
  • Aprindere instantanee:Încă un plus a becurilor cu LED este că nu necesită un timp de încălzire. Lămpile fluorescente, în special cele pe bază de amalgam au nevoie de până la trei minute pentru a ajunge la emisia maximă de lumină.

led

 

  • Impactul redus asupra mediului: Becurile cu LED conservă energia şi nu conţin substanţe periculoase pentru mediul înconjurător spre deosebire de sursele de iluminat cu descărcare în gaze care conţin mercur. Durata de viaţă mult mai îndelungată face ca sursele de iluminat cu LED sa fie mult mai atractive din punct de vedere al protejării mediului.

În octombrie 2014 am început să punem în aplicare politica energetică a companiei Romstal pentru perioada 2014 – 2019. Primul pas a fost înlocuirea becurilor incandescente și econome cu becuri LED.

Iată ce ne-am propus:

  • Iluminarea clădirilor cu becuri și corpuri de iluminat cu LED-uri și optimizarea sistemului de iluminat, astfel încât consumul de energie electrică să se reducă cu 75%.

Până la finele lunii aprilie 2015, în toată rețeaua Romstal Moldova au fost montate corpuri de iluminat LED.

Și iată ce am obținut:

POSTER ECONOMIE LED - TOTAL SOCIETATE -01

Găsiţi aici intreaga gamă de produse LED de la Romstal: http://www.romstal.md/surse-de-iluminat-led-c63381.html