Pompa de căldură aer-apă PHNIX

În Republica Moldova pompele de căldură pot fi considerate produse noi, sau mai bine zis nu atât de utilizate, cu toate că ele reprezintă o soluţie eficientă pentru îmbinarea economisirii costurilor cu încălzirea produsă ecologic. Spre exemplu în SUA, Europa de Vest sau Ţările Scandinave pompele de căldură sunt utilizate de zeci de ani având rezultate excelente. Şi asta deoarece energia utlizată de o pompă de căldură este disponibilă nelimitat şi gratuit. Poate că investiţia iniţială pare mare (preţul pompei de căldură), dar aceasta se mortizează rapid datorită costurilor scăzute de întreţinere şi funcţionare.

 

Pompa de căldură aer-apă de la PHNIX cu opţiunea de încălzire/răcire, reversibilă, este o opţiune perfectă deoarece realizează şi încălzirea apei. Această pompă funcţionează pe principiul extragerii căldurii din aer, ca mai apoi să o transfere apei. Anume această modalitate de încălzire a apei prezintă o multitudine de avantaje. În primul rând, consumul de energie este unul foarte redus, iar energia produsă este de cinci ori mai mare decât energia consumată.

Pompa de căldură este un dispozitiv catalogat ca ecologic. Acest aspect este foarte important, deoarece în ultimii ani tehnologia tinde spre această direcţie. Echiparea locuinţei în mod ecologic este o cerinţă ce devine tot mai prezentă în viaţa noastră. Alegerile pe care le facem trebuie să ţină cont de asigurarea unui mediu mai sănătos şi căutarea alternativelor pentru sursele de energie.

În cazul regiunilor sau zonelor care nu pot beneficia cu uşurinţă de aportul combustibililor fosili, pompa de căldură este o alternativă excelentă. Costurile lunare se vor reduce substanţial şi veţi contribui la diminuarea poluării.