În Marea Britanie, va apărea primul drum, capabil să încarce mașini electrice în timp ce ele sunt conduse.

Curând pe una dintre drumurile din Marea Britanie va începe testarea tehnologiei de încărcare fără fir a mașinilor electrice, ale căror echipamente sunt ascunse sub suprafața carosabilului și care permit încărcarea directă a bateriilor de automobile electrice și hibride în timp ce conduceți.

Deși mașinile electrice au devenit mai populare și mai convenabile, rămâne o problemă, trebuie să fie încărcate la stațiile de încărcare. Dar ce facem atunci când prin apropiere nu sunt stații de încărcare a automobilului? Aceasta ar fi soluția ideală de a încărca automobilul în timp ce este condus. Aici se introduce „încărcarea dinamică” a autostrăzii din Marea Britanie. Această tehnologie wireless ar funcționa prin faptul că au prevăzut benzi de încărcare speciale, cu bobine îngropate sub ele. Aceste bobine pot primi energie electrică și pot fi transmise vehiculelor electrice – care vor trebui echipate cu receptoare de încărcare înainte de a ajunge pe autostradă și de a putea utiliza această funcție. Testarea acestei noi tehnologii va fi inițial efectuată pe drumuri machete și este de așteptat să dureze aproximativ 18 luni. Dacă totul merge bine, Highway Britain are planuri de a începe să pună în aplicare și să testeze această tehnologie pe autostrăzile lor reale.

Ministrul britanic al transporturilor, Andrew Jones, a declarat într-o declarație: „Guvernul a implementat deja 500 de milioane de lire sterline în următorii cinci ani pentru a menține Marea Britanie în fruntea acestei tehnologii, ceea ce va contribui la creșterea locurilor de muncă și a creșterii economice în acest sector. După cum arată acest studiu, vom continua să explorăm opțiuni cu privire la modalitățile de îmbunătățire a călătoriilor și de a face vehicule cu emisii reduse accesibile familiilor și întreprinderilor. ”