Într-o lume în care există regiuni unde populația se confruntă cu problema foametei, nu ne putem permite să irosim alimentele. Și totuși, la nivel global, anual se pierd aproximativ o treime din alimentele produse – fie în etapa de producere, de transportare sau în casa consumatorului.
Deoarece sunt depozitate ca deșeuri simple, risipa alimentelor crește. În concluzie, deșeurile alimentare sunt nu numai o oportunitate pierdută de a le oferi celor flămânzi o masă, ci și o pierdere substanțială de alte resurse, ca: solul, apa, energia și forța de muncă. Însăși producerea alimentelor care nu vor fi consumate niciodată duce la emisia inutilă de CO2.
Mai jos este indicat în ce proporții sunt risipite anumite alimente, în decursul unui singur an.
Datele statistice oferite de către FAO (Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite) ne arată că nu lipsa alimentelor este problema, ci risipirea lor iresponsabilă.
În continuare vă propunem să aflați cum puteți prelucra deșeurile alimentare pe care le produceți: