5 moduri de a pregăti aparatele de aer condiționat pentru perioada rece

Aparatele de aer condiționat au nevoie de un control regulat pentru a rămâne în cea mai bună stare, nu le place să fie puse în situații limită și funcționează întotdeauna mai bine atunci când sunt curate. Dacă este tratat corect, aparatul dumneavoastră de aer condiționat va avea o durată de viață mult mai mare și va funcționa mult mai eficient. 

Deși pare a fi un mod complicat de întreţinere, vestea bună este că îngrijirea aparatului de aer condiționat și pregătirea pentru toamnă este relativ simplă.

5 moduri de a pregăti aparatele de aer condiționat pentru vremea rece:

Îndepărtați reziduurile din unitatea exterioară

Unitățile exterioare pot fi vulnerabile la colectarea mormanelor de frunze și alte reziduuri. Dacă zona din jurul aparatului de aer condiționat este plină de frunze, fluxul de aer pe baza căruia funcționează unitatea dumneavoastră va fi blocat, ducând la o scădere a eficienței și la riscul crescut de avarie. Dacă aveți acces ușor la unitate, curățați frunzele și reziduurile cel puțin o dată pe săptămână. Dacă este dificil, contactați instalatorul sau un alt profesionist pentru a vă ajuta.

Curățați filtrul

Filtrele murdare pot reduce eficiența generală prin blocarea fluxului de aer către serpentină. Curățarea regulată a acestor filtre (o dată pe lună și întotdeauna la schimbarea anotimpului) cu o lavetă, o perie moale sau un burete și apă caldă și detergent va ajuta la menținerea lor în cele mai bune condiții. Dacă nu sunteți sigur, acest videoclip vă va arăta cum să vă curățați filtrele. Această rutină reduce cantitatea de alergeni și agenți patogeni din casa dumneavoastră și vă poate reduce factura la energie cu 5 – 15%.

Utilizați în mod inteligent ferestrele

Susțineți eforturile unității de încălzire și profitați de sezon. Dați la o parte jaluzelele și perdelele în zilele mai reci pentru a lăsa soarele să intre și să încălzească în mod natural camera. Dacă familia dumneavoastră nu suferă de alergii de toamnă, puteți chiar să deschideți ferestrele pentru a aduce o briză proaspătă în casă în după-amiezile calde de toamnă. Veți obține eficiența maximă dacă puteți crea un curent încrucișat între ferestrele de pe părțile opuse ale casei.

Cunoașteți-vă obiceiurile și preferințele

Toate micile dumneavoastră obiceiuri care trec neobservate de cele mai multe ori pot fi foarte importante în programarea și eficiența optimă a sistemului. Preferați o atmosferă mai răcoroasă în timpul zilei, dar să vă regăsiţi sub pătura preferată noaptea? Programați sistemul în funcție de preferințele dumneavoastră și asigurați-vă că temperatura este redusă automat chiar înainte de a vă pregăti pentru culcare.

Puneți-o în valoare!

Nu vă ascundeți unitatea interioară în spatele unei perdele; acestea au un design frumos, așa că puneți-le în valoare. Plasarea unităților interioare în spatele unei acoperiri va da sistemului informații false, deoarece senzorii nu pot detecta temperatura adevărată a camerei. Acest lucru are un impact direct asupra energiei consumate și timpului necesar pentru încălzirea sau răcirea unei camere, ceea ce va face mai dificilă crearea unui climat perfect.

Acum sistemul dumneavoastră va funcționa eficient și fiabil pe tot parcursul anotimpului următor!

Căutați soluția de încălzire ideală pentru casa dumneavastră? Descoperiți toată gama Romstal aici.