Becurile cu LED – economie de energie și bani!

Becurile led sunt cea mai bună soluție pentru iluminat, având un consum foarte redus de energie și o durată de viață foarte ridicată în comparație cu alte becuri. Este greșit conceptul conform căruia prețul unui bec LED este prea ridicat. Analizând situația vedem că într-adevăr un bec cu led este de 6 sau 7 ori mai scump decât un bec clasic incandescent, însă înlocuirea becurilor incandescente cu cele led trebuie privită ca o investiție și nu ca o cheltuială.

led1

De ce sunt considerate becurile cu led cele mai avantajoase pentru obținerea luminii? Deoarece acestea funcționează pe bază de diode semiconductoare ce emit lumină care asigură o putere mare de iluminare cu un consum mult mai redus, spre deosebire de becurile incandescente. Cele din urmă sunt ineficiente deoarece utilizează doar 5% din energia primită pentru lumină, iar 95% reprezintă o risipă de căldură inutilizabilă. Din cauza sticlei din care este realizat, becul led este mult mai rezistent la lovituri sau accidente. Durata de viață a unui bec cu led este de cca 50.000 de ore, iar economia la facurile pentru energia electrică va fi de 8 ori mai mare.

led2

Pe lângă aspectele care sunt pur economice, mai există și altele care sunt la fel de imporante. Led-urile sunt ecologice și nu conțin substanțe toxice. Odată cu folosirea tehnologiilor LED, reduceți impactul asupra mediului înconjurător. Aici vorbim atât de resursele naturale care sunt salvate, cât și de emisii poluante reduse. Odată cu înlocuirea becurilor incandescente cu becurile cu Led, reduceți emisiile de CO2 cu 360kg.

led 3

Găsiţi aici întreaga gamă de produse Led de la Romstal: http://www.romstal.md/surse-de-iluminat-led-c63381.html