Află cum faci economie de bani, energie și reduci emisia de CO2.

gid apartament Eco

Ştiai că apartamentul tău (casa ta) poate deveni mai eficient din punct de vedere energetic și totodatată mai econom?

Îți oferim 4 soluții foarte simple care îți schimbă locuința:

1. Montează cîte un perlator de apă la bateriile din baie și la bucătărie

pERLATOR PENTRU APA

Conform Agenției Europene de Mediu, o familie de 4 persoane (unde casǎ e cu 3 bǎi și o bucǎtǎrie) consumǎ 600 litri de apǎ pe zi (300 litri apă caldă și 300 litri apă rece). Iar după montarea perlatoarelor, puteți face o economie de pânǎ la 50 % atât la apǎ caldǎ, cât și la apǎ rece.

2. Montează un filtru de apă

sistem de filtrara a apei

De ce filtrarea apei de la robinet înseamnǎ economie? Pentru cǎ nu mai cumperi baxuri cu apǎ de la supermarket deoarece ai apǎ potabilǎ filtratǎ direct de la robinet.

3. Controlează temperatura ambientală

reglare de temperatura prin internet

O instalație de încǎlzire chiar bine realizatǎ, dacǎ nu este automatizatǎ/comandatǎ corect (cronotermostat de ambianțǎ, robineți dotați cu capete termostatate simple sau programabile) consumurile de energie termicǎ sunt cu cel puțin 30% mai mari decât în cazul unei automatizǎri corecte.

– Cronotermostatul menține temperatura constantǎ în zona în care este montat și, în plus, se pot programa temperaturi interioare diferite și programe de încǎlzire pe intervale de ore și zile diferite.

– Robineții termostatabili montați pe radiatoare și capetele termostatatice mențin temperatura constantǎ în camerele în care sunt montate radiatoarele.

apartamente eco termostat calorifer

4. Schimbă becurile obișnuite cu unele LED

Becuri cu led energo-efeciente

Randamentul sistemelor de iluminat cu LED-uri este superior lămpilor cu incandescenţă, la aceeaşi putere consumată produc cu mult mai multă lumină sau, altfel spus, pot produce aceeaşi lumină ca şi lămpile obişnuite la o putere consumată mult mai mică, economisind astfel energia şi reducând factura de energie electrică cu 50-80%.

familie fericita eco casa romstal moldova