Probabil cel mai avansat sistem solar din lume de încălzire a apei!

Romstal va importa două produse revoluționare destinate producerii apei calde. Echipamentele sunt fără țevi sau ventilatoare, dotate cu un compresor foarte eficient și înregistrează un consum redus de energie.

Sistemul termodinamic de încălzire a apei menajere este cu funcționare zi/noapte/ploaie/ninsoare. Acesta este format din:
Bloc termodinamic compact (în complectație cu compresor pentru recircularea agentului frigorific Danfoss, un schimbător de căldură în plăci, freon ecologic R134A și pompă de circulație);
Panou solar (are o construcție din aluminiu anodizat, acoperit cu un strat hidrofob flexibil, cu dimensiunile de 200x80x2cm; acesta poate fi instalat pe orizontală între 10 și 85 grade, pe suprafețe diferite ca: acoperiș, perete, sol, etc).
Dacă rezistența electrică a boilerului nu depășește 3000W, atunci automatizarea sistemului termodinamic poate oferi opțiunea ca aceasta să fie controlată. Racordurile pe partea de apă/serpentină au dimensiunea de 1/2” și se recomandă instalarea unui vas de expansiune.
Față de sistemele clasice (gaz și electric) de producere a apei calde menajere, sistemul termodinamic înregistrează o economie de până la 85%, având clasa energetică A+.

sistem termodinamic

Aceste sisteme termodinamice produc apă caldă de până la 55oC, disponibilă zi și noapte, precum și în orice condiții climatice – ploaie, soare, vânt sau grindină.
Unul dintre avantajele sistemului este că automatizarea poate oferi opțiunea de a fi utilizat împreună cu un sistem fotovoltaic, care poate produce în totalitate sau parțial (în funcție de dimensiunea sistemului fotovoltaic) apă caldă menajeră. Acest fapt duce la costuri de 0 lei pentru producerea apei calde menajere în anumite perioade ale anului.
Compania producătoare a sistemelor termodinamice (EST ENERGIE LDA) este portugheză și a fost fondată în 1981. Aceasta este titularul exclusiv al brevetului, iar misiunea companiei este de a acționa într-o manieră reponsabilă cu mediul și cu comunitatea globală.