Cum configurăm modul WIFI la aparatele de aer condiționat Midea

În randurile urmatoare vom vedea cum se instalează aplicația ce controlează aparatele de aer conditionat Midea.

  1. Se descarcă aplicația „Nethome plus” pentru telefonul mobil IOS (apple) sau Android .
  2. Se creaza un cont nou cu o adresa de email functionala(necesara pentru resetarea parolei daca este cazul) si o parola pentru aplicatia nethome plus
  3. Telefonul trebuie sa fie conectat la o retea wifi in raza careia trebuie sa se gaseasca si aparatul de aer condiționat Vision (Midea) ( parola trebuie sa fie in format WPA personal key sau WPA2 personal key, iar codificarea parolei sa fie AES, nu TKIP sau mixt)

Cazul 1

“IOS “ (apple), Iphone sau Ipad

App Store

Se pornește aplicația pe telefonul IPhone și se introduce user name-ul ( adresa de email setată în punctul anterior)

1. Se alimentează aparatul de aer condiționat, dacă nu este deja alimentat

2. Se apasă de 7 ori butonul pană când aparatul intră în modul AP (butonul este cu acționare stânga dreapta, led este buton stânga). Aparatul Vision va afișa AP din 3 în 3 secunde

î

3. Se caută un wlan cu denumirea de Început „net_ac” urmat cu cateva cifre și litere distincte pentru fiecare aparat. Parola de conectare este 12345678 . Se conectează telefonul la acest hot spot, după care softul va solicita în pasul urmator conectarea la reteaua wifi care furnizează internet. După introducerea parolei va urma un ecran afisat similar cu urmatorul :

4. Gata aparatul este funcțional atunci cand ești conectat pe wifi ul pe care este conectat și aparatul de climatizare respectiv de la distanță folosind 3G sau 4G ( funcționează foarte lent pe 2G). Se poate seta temperatura dorită, modul de funcționare, treaptă de viteză, modul turbo sau eco precum și ora la care vrem sa pornească sau să se oprească aparatul de aer condiționat.

Vom continua cu setarea aplicatiei pe Android.

1. Se setează aparatul de aer condiționat în modul AP prin apasarea butonului LED (se apasă în latura stangă a butonului) de 7 ori

2. Se pornește aplicația pe telefon și se întroduce user name-ul ( adresa de email setată în punctul anterior)

3.Se apasă pe „Add Device” (telefonul va porni camera intr-un ecran de scanare QR code)

4. Se scanează codul QR al modulului WIFI care este în modul AP (aparatul de aer condiționat afisează AP din 3 în 3 secunde)

5.Vom alege reteaua wireless și parola care va fi folosită de modulul WIFI al aparatului de aer condiționat Vision.

6. În timp ce identifică reteaua va afișa scurt un mesaj că este conectat la reteaua net_ac_xyzw (xyzw sunt caractere alfanumerice specifice fiiecărui aparat) și aparatul de aer condiționat va inceta sa afiseze modul AP.

7. După ce apare mesajul că dispozitivul a fost adaugat cu succes va apăre în lista și va putea fi controlat din aceiași retea locală WIFI, respectiv de la distanță, folosind reteaua de date 3G sau 4G.Se poate seta temperatura dorita, modul de funcționare, treapta de viteza, modul turbo sau eco precum si ora la care vrem sa porneasca sau sa se opreasca aparatul de aer conditionat.

Succes!

*Daca doriti sa utilizati mai multe telefoane (pot fi atat IOS cat si Android) instalati programul si folositi acelasi user name si aceiasi parola pe toate dispozitivele mobile.