Separator de nămol DIRTMAG PLUS cu magnet de la Caleffi

Noul separator magnetic de impurități de la Caleffi reușește să scoată din instalații impuritățile cu diametrul de până la 5 microni, permițând astfel instalației să funcționeze la randament optim cu un consum de energie redus.

Descriere

Separator de namol DIRTMAG PLUS cu magnet, pentru țevi orizontale, verticale sau la 45°.
Acesta este format din două componente distincte dispuse în serie: un separator de murdărie și un filtru interschimbabil.
Separatorul este specific pentru curățarea completă a circuitului hidraulic, protejând astfel continuu centrala termică și restul componentelor din instalație.
Corpul este fabricat din tecnopolimer, dopul superior și șurubul de aerisire sunt fabricate din alamă UNI EN 12164 CW614N, robinetul de golire din alamă UNI EN 12165 CW617N, elementul intern este fabricat din HDPE, iar etanșările hidraulice din EPDM.
Racorduri cu filet interior.
Procentajul maxim de glicol: 30%.

Funcție
Separatorul de nămol separă impurităţile în suspensie transportate în circuitele închise ale instalaţiilor, impurităţi alcătuite în cea mai mare parte din particule de nisip, nămol și rugină, generând pierderi de sarcină foarte mici. Acestea sunt colectate într-o cameră amplă de decantare care permite frecvenţe scăzute de curăţare şi din care pot fi evacuate chiar şi cu instalaţia în funcţiune.
Seria de separatoare de nămol DIRTMAG® este de asemenea prevăzută cu un inel magnetic detaşabil, indicat pentru separarea impurităţilor feroase.
Realizat dintr-un material compozit specific pentru utilizarea în instalaţii de climatizare, acest separator de nămol este foarte flexibil pentru că poate fi instalat atât pe ţevile orizontale cât şi pe acelea verticale.

Principiu de funcționare DIRTMAGPLUS

Dispozitivul multifuncțional se obține prin racordarea în serie a unui separator de impurități cu un cartuș filtrant. Apa din sistem trece întâi prin separatorul de impurități, apoi prin cartușul filtrant. Separatorul de impurități separă particulele din apă prin acțiunea unui element intern. Și impuritățile feroase sunt blocate în interiorul dispozitivului, datorită acțiunii celor doi magneți introduși într-un colier special, extern, demontabil.

Prima trecere prin separatorul de impurități permite reținerea unui procentaj ridicat de impurități din apă, până la cele mai mici dimensiuni. Cartușul filtrant separă impuritățile pe cale mecanică, în funcție de dimensiune, prin intermediul unei site metalice speciale. Toate particulele cu diametre mai mari decât ochiurile de trecere ale sitei sunt oprite și separate. Eficiența de separare este maximă la prima trecere.

Curățarea și întreținerea circuitului

Filtrul din aval de separatorul de impurități și prevăzut cu o anumită sită poate opri toate particulele rămase în circuit, ceea ce asigură curățarea inițială optimă a țevii, pentru a proteja centrala și celelalte componente ale sistemului. Filtrul este prevăzut și cu un al doilea cartuș cu sită mai rară, care se poate utiliza în etapa de întreținere, după prima curățare.

Instalare

Racordul special dintre piulița de blocare și piesa T permite montarea pe țevi verticale, orizontale sau înclinate sub 45°, fără a-i afecta caracteristicile funcționale.

Dozare de aditivi

Acest dispozitiv multifuncțional se poate utiliza și ca punct de acces pentru injectarea în circuit a aditivilor chimici proiectați pentru protecția sistemului.

Așadar, aceste separatoare au această caracteristică tradițională de separare a impurităților plus un sistem special pentru reținere a impurităților feromagnetice din apă. În exteriorul corpului dispozitivului, în zona de colectare a impurităților, se află un inel special, cu două carcase pentru magneți. Particulele feromagnetice sunt reținute în colector și nu revin în circuit. În cazul versiunii cu flanșă, elementul magnetic constă într-un cilindru articulat, introdus într-o teacă din dispozitiv.