Deșeurile de plastic ar putea fi folosite drept combustibil pentru mașinile hibride

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O echipă de cercetători de la Universitatea Swansea din Marea Britanie a dezvoltat o metodă prin care transformă plasticul în combustibil pentru mașini.

Cum a spus Dr. Kuehnel la BBC. “Există o mulțime de materiale plastice folosite în fiecare an – miliarde de tone – și doar o parte din el este reciclat”. “Încercăm să găsim o utilizare pentru ceea ce nu este reciclat”.

Procesul funcționează prin tăierea plasticului, zdrobirea acestuia și adăugarea unui catalizator foto – un material care poate absorbi lumina soarelui și îl transformă în energie chimică.

Cercetătorii au pus plasticul într-o soluție alcalină pe care au plasat-o în lumina soarelui sau sub o lampă de simulator solar, apoi au observat că pe suprafața soluţiei au început să se formeze bule de hidrogen gazos, care ar putea fi folosit pentru a alimenta o maşină.

În timp ce proiectul privind combustibilul din plastic ar putea dura câțiva ani înainte de a ajunge la un nivel industrial, cercetătorii au primit o finanțare de la Consiliul de Cercetare pentru Inginerie și Științe Fizice din Swindon și de la o companie petrochimică austriacă pentru a continua cercetările.

Putem spera doar că noul proiect să fie realizat cât mai curând, ca cercetătorii să combată încă un pericol care amenință umanitatea.