Cum economisim inteligent apa atunci când facem duș?

Am recomandat de multe ori în blogul nostru soluții utile pentru a avea facturi mai mici dar și pentru a proteja mediul înconjurător. Ce facem însă, de exemplu, când nu ne aflăm în situația de a investi sume importante pentru a beneficia de facilitățile celor mai moderne aparate deoarece bugetul nu ne permite? Am crede că unele dintre soluțiile expuse sunt prea scumpe pentru a putea fi aplicate în casele noastre. Acest lucru nu este însă adevărat. Există deja pe piață diverse produse care se pot adapta celor mai vechi pentru a reduce consumul de energie sau apă. Cum în acest articol ne-am propus să aflăm cum economisim apa atunci când facem duș fără să schimbăm bateria de la baie, prezentăm produse cu un preț care odată montate ne vor ajuta să plătim mult mai puțin la factura de apă.

1. RACORD FURTUN DUȘ CU OPRITOR APĂ,  8.5L/MIN 

Mai întâi prezentăm racordul pentru furtunul de duș cu opritor apă și funcție de economie care duce debitul mediu de 15 l/minut al dușului la doar 8,5 l/minut. Așadar vom obține o economie de apă de până la 40%, fără a diminua confortul de utilizare. Mai mult, datorită sistemului cu opritor ON/OFF oferă posibilitatea opririi temporare a jetului de apă fără a modifica temperatura și debitul setate la baterie. Spuneam că aceste produse sunt prietenoase cu mediul. În cazul acestui racord se reduc emisiile de CO2 cu 1200 kg.

2. RACORD FURTUN DUȘ, FUNCȚIE ECONOMIE APĂ 7l/min, ANTIRĂSUCIRE, 1/2″Mx1/2″F, ALAMA CROMATA BOSSINI

Cel de-al doilea racord de conexiune între baterie și furtunul de duș se descurcă un pic mai bine decât cel prezentat mai sus reușind reducerea consumului de apă la 7 l/minut față de debitul mediu de 15 l/minut. De asemenea, racordul are funcția de antirăsucire, ceea ce face ca durata de viață a furtunului de duș să se prelungească. Se întâmplă să fie destul de enervant atunci când furtunul de la duș se răsucește. Prin forțarea lui în diferite poziții crește și riscul ruperii. Montând un astfel de racord veți putea fi siguri că nu veți mai întâmpina o problemă de gen. În plus, prin utilizarea acestui racord se reduc emisiile de CO2 cu 1400 kg.