Minimalismul în baie: tendință de design sau stil de viață?

Baia modernă în stil minimalist a devenit omniprezentă în recomandările designerilor, arhitecților și specialiștilor în amenajări interioare. Este soluția estetică a ultimilor ani pentru a face față la agitația, aglomerația și zgomotul de fond care ne agresează în viața de zi cu zi.

Iată câțiva pași simpli, pentru a aduce minimalismul și în baia ta:

1. Renunță la lucrurile care nu îți mai folosesc

Verifică dulapurile și sertarele și fă un scurt inventar. Dacă nu ai mai folosit un produs cosmetic sau de îngrijire în ultimul an, atunci sunt slabe șanse să mai fii interesat să-l folosești vreodată.

În cazul în care ai mai multe exemplare din același produs, adună-le și depozitează-le separat într-o debara. Dacă nu ai această opțiune, atunci trebuie sa reziști promoțiilor de tipul X+1 gratis. Pur și simplu nu îți permiți acest lux. Vei uita de ele, în tot acel amalgam de produse, până la momentul în care ajung în categoria lucrurilor care nu îți mai folosesc, pentru că au expirat sau pentru că te-ai plictisit de ele. Este important să cumpărăm în mod responsabil, nu doar pentru a economisi bani, ci și pentru a limita risipa de resurse și crearea unui surplus de deșeuri. Este cu atât mai rău dacă sunt ambalaje de plastic, dar aceasta este o altă discuție.

2. Nu păstra medicamentele în baie

Exista încă această percepție conform căreia medicamentele, plasturii, fașele și alte produse de acest gen trebuie păstrate în baie, „la îndemână”. Trebuie să știi că umiditatea și căldura le deteriorează în timp, motiv pentru care, păstrează în baie doar ceea ce administrezi zilnic sau cel mult săptămânal. Restul medicamentelor se depozitează separat, într-o încăpere uscată și, de preferat, ferite de lumina puternică. Poți folosi un dulăpior pentru medicamente, care să poată fi încuiat pentru siguranța copiilor.

3. Eliberează suprafețele deschise de prea multe lucruri

Suprafețele libere, curate, sunt cheia stilului minimalist de amenajare. Fiecare lucru trebuie sa aibă un loc al sau, ascuns vederii. Urmează această regulă: ce folosești în mod frecvent, e pus în față sau în sertarul cel mai accesibil. Produsele mai voluminoase și pe care le folosești mai puțin, păstrează-le în spatele dulapurilor sau al sertarelor sau, și mai bine, în cutii de depozitare sub chiuvetă.

4. Senzația de ordine vine și din estetica produselor/ambalajelor

Sunt produse al căror ambalaj este o încântare. Până la urmă și asta face parte din experiența folosirii unui produs. În acest caz, nu ascunde produsul, ci expune-l ca obiect de decor.

Pentru produsele care nu au legătură cu estetica și cromatica pe care ți le-ai propus, dar ai totuși nevoie sa fie ușor accesibile, investește în accesorii de baie dedicate – dispensere de săpun, savoniere, borcane de sticlă, etc.

5. Folosește înțelept obiectele decorative din baie

Lumânările parfumate, difuzoarele de parfum, florile uscate, scoicile sau bureții de baie, pot fi extrem de atractivi și interesanți. Însă, dacă nu ai suficient spațiu în baie și asta putem spune cam despre orice baie de apartament, atunci mai bine evită-le. Vor aduna praful, vor face baia să pară aglomerată și greu de întreținut.

Îți recomandam sa alegi ca piese de decor obiecte funcționale executate elegant, din materiale de calitate, care să dea un plus de finețe băii. Poți alege un coș de gunoi discret, un coș de rufe simplu sau o savonieră cu finisaj natural care vor pune mult mai bine în valoare o baie ordonată și aerisită.

În aceeași ordine de idei, prosoapele de baie în culori neutre și chiar hârtia igienică, pot fi depozitate în baie la vedere, fără sa deranjeze estetic. Dimpotrivă, vei avea la îndemână lucruri de care chiar ai nevoie și vei elibera spațiul de depozitare atât de necesar de sub lavoar sau din dulapuri.

6. Improvizează soluții de depozitare

Pentru aceasta poți folosi coșuri, cutii, vase ceramice sau sticle, care sunt mult mai potrivite unei băi în stil modern minimalist. Dacă spațiul nu îți permite să montezi un mobilier de baie cu lavoar, dar ai poate o nișă îngustă în care nu pare să încapă nimic, folosește acel spațiu pentru o coloană de baie. De obicei, sunt parte dintr-un set de mobilier de baie cu oglindă, dar pot fi achiziționate și separat.

7. Folosește dulăpioare de baie suspendate

Poți opta pentru dulăpioare de baie suspendate pe perete și chiar dulăpioare cu oglindă și polița de depozitare plasate deasupra chiuvetei. Sunt o excelentă soluție de depozitare pentru produsele de îngrijire pe care le folosești zilnic, fără sa încarci inutil spațiul de pe lavoar sau de pe cadă.

8. Montează baterii de baie moderne

Înlocuiește bateriile de baie și setul de duș cu variante simple și moderne, care au inclusiv opțiuni de economisire a apei. Suntem siguri că o vei găsi pe cea care ți-o dorești, aici: http://bit.ly/2veAQaq

Sursa: blog.romstal.ro