Prelungește durata de viață a mașinii de spălat

prelungește viața mașinii de spălat

Fii sincer, când ți-ai curățat ultima dată mașina de spălat? Mașina de spălat rufe trebuie bine întreținută pentru o durată cât mai lungă de viață. Calcarul este unul din cei mai mari inamici ai mașinii de spălat, însă tu, poți preveni destul de ușor aceste neplăceri doar luând câteva măsuri de siguranță înainte.

De ce trebuie să îți cureți mașina de spălat?

Prin utilizarea repetată a mașinii, reziduurile de săpun, detergent se vor depune pe interiorul mașinii de spălat și vor crea un strat unde se pot dezvolta bacterii. La rândul lor, aceste bacterii, pot bloca mecanismele de funcționare a mașinii.

Curățarea mașinii e importantă atât pentru igienizarea hainelor pe care le porti, cât și pentru sănătatea ta și a familiei tale. În plus, dacă există depuneri care o împiedică să funcționeze în parametri normali, va consuma mai multă energie pentru o spalare și cel mai probabil se va strica mai repede.

Cât de des ar trebui efectuată igienizarea?

De regulă, dacă folosești mașina de spălat de aproximativ două ori pe saptamână, ar trebui să cureți interiorul și exteriorul aproximativ o dată pe lună.

Daca mașina ta de spălat este albă, vei observa depunerile mai ușor. În jurul garniturii vei putea observa dungi negre care nu sunt pete de la hainele tale, ci microbi. Dacă observi acele urme sau un miros neplacut, e evident timpul pentru o curățare!

Etapele de curățare a mașinii de spălat

Iată care sunt etapele de care trebuie să ții cont când vrei să cureți mașina de spălat rufe:

  • asigură-te că mașina este scoasă din priză;
  • pregătește soluția de curățat, amestecând apa cu bicarbonatul de sodiu, și pregătește și oțetul;
  • pune soluția în compartimentul pentru detergent al mașinii și adaugă cantitatea de oțet în cuvă;
  • setează cea mai ridicată temperatură posibilă la mașină și pornește mașina de spălat la un ciclu normal;
  • la final, folosește un burete pentru a curăța pe exterior mașina de spălat și pentru a îndepărta resturile de mucegai și mizerie, mai ales cele de pe garnitura de cauciuc.

Sfaturi pentru a prelungi durata de viață a mașinii de spălat rufe

Dacă ești în căutarea unei soluții pentru a scăpa de apa dură, descoperă că micile „trucuri” de eliminare a calcarului nu funcționează pe termen lung. De fapt, multe dintre acestea nu funcționează nici pe termen scurt.

De exemplu, diversele „prafuri” pentru protejarea mașinii de spălat sunt eliminate odată cu apa folosită în ciclul de spălare, ceea ce înseamnă că apa folosită pentru clătire va fi, în continuare, plină de reziduuri.

Tocmai de aceea, este necesar să alegi o soluție care să rezolve problema încă de la sursă. În cazul apei dure, această soluție stă în Filtrul Ecosoft Scalex!

Ce este un filtru anticalcar Scalex?

Filtrul anticalcar Ecosoft Scalex este conceput pentru a proteja mașina de spălat împotriva depunerilor de calcar.

Filtrul anticalcar Ecosoft Scalex pentru masina de spalat, conține un un mediu filtrant cu particule ecologice ce elimină calcarul din apă, crescând astfel, durata de viață a echipamentelor de încălzire a apei. Acest filtru are o durata de viață de 20 000 L sau 400 de cicluri de spălare dacă este folosit pentru mașina de spălat haine sau mașina de spălat vase.

Folosind acest filtru vei scădea consumul de energie electrică cu până la 40% iar mașina de spălat va consuma cu 30% mai puțin detergent.

Avantajele folosirii Filtrului anticalcar Ecosoft Scalex:

  • durata de viață a filtrului de 20 000 L sau 400 de spălari sau 6 luni
  • temperatura maximă de funcționare de până la 105°С
  • carcasă realizată din materiale de calitate superioară
  • compact și ușor de instalat
  • fără fosfați și polifosfați

Curățarea, igienizarea, protejarea, întreținerea mașinii de spălat sunt factori esențiali de care depind modul de funcționare corect al aparatului și atingerea acelorași performanțe cât mai mult timp. Totodată, ținând cont de câteva reguli, cum sunt și cele de mai sus, poți avea întotdeauna haine curate și dezinfectate, într-un timp scurt și cu un consum eficient de resurse.