Cum alegi cel mai potrivit pisoar?

Pisoarele sunt un element întâlnit adesea în băile publice, însă, fie că vrei să dotezi baia dormitorului, fie că ai nevoie de toalete pentru un întreg spațiu de birouri, există câteva avantaje pe care pisoarele le au față de toaletele tradiționale. Află din acest articol ce aspecte trebuie să urmărești pentru a alege cel mai portivit pisoar face cea mai bună alegere!

Tipuri de pisoare

Inainte de a te hotărî asupra unui pisoar, prima decizie pe care trebuie să o iei este tipul de pisoar care ar funcționa cel mai bine pentru nevoile tale. Este primul aspect care se ia in considerare atunci cand te gandesti la achizitia unui pisoar. Spre deosebire de vasele wc si bideuri, există doar câteva tipuri de pisoare din care poți alege:

Pisoare clasice

Cel mai comun tip de pisoare este cel cu jet de apă. Acesta funcționează în mod similar cu o toaletă standard și este cel mai comun tip de pisoar disponibil, însă în diferite modele și dimensiuni. Acesta are un buton în partea de sus, pentru a putea trage apa. Este o variantă potrivită în locuință, deoarece nu va fi folosit de multe persoane, iar acțiunea de tragere a apei se face manual.

Pisoare automate

Un astfel de pisoar nu diferă mult față de pisoarul clasic, singura excepție fiind că sistemul de tragere a apei nu mai este manual, ci automat. Acest pisoar are încastrat un senzor care va sesiza când utilizatorul se îndepărtează și va trage instant apa, fără a fi nevoie de apăsarea unui buton. Mai există și varianta unui pisoar automat care emite apa la intervale regulate, însă el este mai puțin economic decât unul cu senzor.

Pisoare fără apă

Pisoarul fara apa este mai ecologic si economic decat modelele prezentate mai sus, deoarece nu consumă apă sau curent electric. Urina este eliminată pe orificiul ce se află în partea de jos și este recordat la țeava principală de evacuare. Este dotat cu un lichid special, ce împiedica apariția mirosurilor neplăcute. Montajul se realizează mai ușor și este considerat o variantă mai igienică, pentru că bacteriile nu se vor dezvolta în lipsa unui mediu umed.

Material

Modelele din porțelan sunt de culoare albă, de aceea par mai igienice și mai curate. Potrivit părerilor despre cele mai bune pisoare, produsele din acest material se numără printre cele mai cumpărate, deoarece se potrivesc cu celelalte obiecte sanitare existente în încăpere. Porțelanul este rezistent la umiditate, își va păstra aspectul și poate fi curățat cu soluții sanitare. Are un aspect solid, dar există riscul să se ciobeasca în timp.

Produsul din inox este folosit mai mult în spațiile publice, deoarece are un preț de achiziție mai mic și rezistă în timp. Totuși, materialul este predispus la rugină, de aceea pisoarele sunt acoperite cu un strat ce oferă protecție și fac materialul mai durabil.

Dacă urmăresti să gasești cel mai potrivit pisoar, îți recomandăm să accesezi site-ul www.romstal.md, unde vei găsi multe modele și oferte. Acum că ți-ai făcut deja o idee despre modelul pe care îl dorești, esti doar la câteva click-uri distanță de cea mai bună achiziție. Cu minim efort, ai găsit cel mai bun pisoar pentru baia ta!