Cum funcționează pisoarele fără apă?

Pisoarele fără alimentare cu apă sunt cea mai nouă tendință de montaj și utilizare în toaletele publice. Avantaje sunt multiple, însă una și cea mai importantă dintre ele este că nu se folosește apa după fiecare utilizare, pisoarul având un cartuș cu o membrană specială dintr-un material care permite trecerea gravitațională a fluidelor, fără mirosuri din sistemul de scurgere. 

Pisoarul fără apă este mai ecologic și economic, deoarece nu consumă apă sau curent electric. Urina este eliminată pe orificiul ce se află în partea de jos și este recordat la țeava principală de evacuare. Este dotat cu un lichid special, ce împiedică apariția mirosurilor neplacute. Montajul se realizează mai ușor și este considerat o variantă mai igienică, pentru că bacteriile nu se vor dezvolta în lipsa unui mediu umed.

De exemplu, o familie formată din patru bărbați, fiecare spălând toaleta 5,7 litri de trei ori pe zi, va economisi 24 580 litri de apă pe an prin instalarea și utilizarea unui pisoar fără apă.

Avantajele pisoarelor fără apă

Un nou studiu indică faptul că piața globală a pisoarelor fără apă este de așteptat să se extindă cu până la 8 la sută în următorii 8 ani. Motivele pentru această rată de creștere, includ următoarele:

  • Creșterea îngrijorărilor cu privire la igiena publică – pisoarele fără apă nu necesită nicio atingere, fiind astfel mai igienice
  • Expansiunea industrializării în țările aflate în curs de dezvoltare
  • Noi inovații și tehnologii în industria pisoarelor fără apă
  • Modele actualizate și mai atractive

Un alt motiv invocat în studiu este faptul că pisoarele fără apă sunt o „opțiune mai potrivită pentru promovarea toaletelor publice”. Acest lucru se referă la faptul că nu este necesar ca vasele pisoarelor fără apă, să fie legate la conductele de apă, reducând considerabil nevoile, costurile și cerințele de instalare.

Totuși, companiile producătoare de astfel de toalete susțin că principalul criteriu care a dus la creșterea în popularitate a pisoarelor fără apă este preocuparea privind consumul de apă mondial. De exemplu, creșterea populației și a afacerilor în unele părți din Asia nu poate ține pasul cu cererea de apă. Astfel, se crează nevoia de noi tehnologii precum pisoarele fără apă, care să contribuie la reducerea cantității de apă consumată.

Studiul a mai arătat că sectoarele comerciale predispuse să adopte această tehnologie de toalete includ industria medicală, industria HORECA (atât hoteluri, cât și restaurante), locații industriale, clădiri de birouri, școli și complexe comerciale.

Dacă ești de părere că un pisoar trebuie să se numere printre obiectele sanitare din baia ta, îți recomandăm pisoarul fără apă CONNECT! Acum la un preț avantajos!

Ți-a plăcut acest articol? Citește și Cum alegi cel mai potrivit pisoar?