Termostatul programabil Salus – cheia eficienței energetice în casa ta

Pentru a evita costurile foarte mari la energie în perioadele reci ale anului SALUS a conceput un cronotermostat programabil cu radiofrecvență și ecran LCD. Acesta este dotat cu 9 programe diferite dintre care putem opta pentru cel ce se potrivește cel mai bine nevoilor noastre.

Inovația acestui cronotermostat este că funcționează pe bază de baterii, astfel nefiind nevoie să fie băgat în priză sau conectat la centrala termică. Deoarece funcționează prin radiofrecvență putem amplasa cronotermostatul în oricare dintre încăperi, unde ne este cel mai la îndemână. Astfel putem realiza controlul eficient asupra climatului ambiental mult mai comod și rapid, fără să fie necesară deplasarea.

În funcție de programul nostru zilnic, putem seta valorile termice astfel încât să reducem consumul pe cât de mult posibil, dar să beneficiem de tot confortul termic necesar. Ori de câte ori lipsim de acasă este recomandat să setăm cronotermostatul pe funcția antiîngheț. În acest fel reducem substanțial cosumul și protejăm instalația termică de efectele frigului.

Foarte simplu de utilizat, cronotermostatul poate fi programat în funcție de ore și de zile. Astfel, în funcție de programul pe care îl avem zilnic putem stabili nivelul termic pentru orele când suntem acasă sau nu. Acest lucru ne ajută să reducem foarte mult din consumul zilnic de energie, iar cu fiecare grad în minus pe care îl setăm scădem cu până la 7% din energia necesară. De asemenea este recomandat ca pe timpul nopții să menținem temperatura cu câteva grade mai joasă decât în timpul zilei. Acest lucru ne ajută să avem un somn odihnitor, în timp ce salvăm o cantitate considerabilă de energie.