8 plante care pot crește din nou în propria bucătărie

Știați că există plante care pot crește din nou, în propria bucătărie, dacă le punem în apă? Iar această îndeletnicire nu doar că vă va ajuta să economisiți bani, dar să și transformați pervazul ferestrei din bucătărie într-o mică și frumoasă grădină.

În articolul de față vom vorbi despre unele plante care au fost deja crescute în sol (cu apă) și care pot încă să mai crească dacă sunt puse doar în apă.

Unele plante le putem crește în apă ca să le avem proaspete în caz de nevoie, ca să nu mai cumpărăm verdeață de la piață cu fiecare ocazie. Altele le putem revigora ca să le (re)plantăm ulterior în sol.

1. Ceapa de primăvară, este iubitoare de apă și odată introdusă într-un pahar cu apă, va forma în câteva zile rădăcini. Putem să facem această operație ca să o păstrăm proaspătă sau ca să o replantăm.

2. Usturoiul poate fi revigorat în apă, pentru a obține codițe aromate, bune ca și condiment sau pentru replantare. De asemenea putem revigora astfel cățeii care nu arată prea bine, dar a căror codițe vor fi perfecte pentru aromatizarea unei mari varietăți de rețete delicioase.

3. Varza chinezească este un alt exemplu. Folosind doar rădăcinile rămase de la o plantă pe care am consumat-o, obținem în circa două săptămâni o altă mică varză bună de crescut sau de mâncat.

morcov plante care pot creste din nou

4. Morcovii au puterea de a se regenera în apă. Pentru aceasta, atunci când îi consumăm, renunțăm la partea de deasupra, nu o aruncăm și nici nu o tocăm pentru ciorbă, ci o revigorăm în apă. După replantare vom obține încă un morcov.

5. Țelina, utilizată cum trebuie poate fi apoi reutilizată. Dacă vom păstra o mică bucată din tulpină, după ce o vom pune în apă vom obține frunze noi, care dau o aromă atât de bună mâncărurilor de legume și carne.

6. Salata verde creață este o altă legumă care se poate „reutiliza”. După ce o punem în apă și ies firișoare de rădăcină, se poate replanta.

ananas

7. Ananasul se poate regenera dacă îl tăiem cu mare grijă. Consumăm deliciosul fruct iar frunzele împreună cu zona în cere acestea se îngemănează le punem în apă până când obținem firișoare de rădăcină. După ce acestea sunt viguroase,facem replantarea într-un ghiveci cu pământ, udăm regulat și ținem într-un loc însorit.

8. Coriandrul nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie. Dă aromă mâncărurilor, dar parfumează și bucătăria. Chiar dacă nu avem de gând să-l replantăm, păstrându-l în apă îl avem mereu proaspăt și gata de utilizare.

Sursa: Softblog.eu