6 muzee ale lumii la un clik dinstanță

Din fericire, carantina nu ne poate sta în cale atunci când vrem să vizităm unele dintre cele mai faimoase muzee ale lumii, deoarece o putem face online! Iată șase dintre ele, care propun tururi virtuale, pentru experiențe culturale deosebite, pe care le poți trăi în siguranță, chiar din fața calculatorului tău.

Apropo de siguranță, pe lângă faptul că Romstal îți oferă livrare gratuită în toată țara cu respectarea celor mai stricte norme sanitare din partea curierilor noștri, până pe 31 martie mai ai și o reducere de 5% pentru cumpărăturile făcute online pe romstal.md – pur și simplu introdu codul MINUS5 înainte de a plasa comanda, iar de restul, ne ocupăm noi!

Acum, să pornim, fără grabă, prin cele mai faimoase galerii ale lumii:

Louvre, Paris

Louvre nu este doar unul dintre cele mai mari muzee de artă din lume, dar este și un emblematic monument istoric al Parisului. Muzeul oferă tururi online gratuite ale celor mai populare și mai importante expoziții ale sale, așa cum ar fi cea a Antichităților Egiptene  și a lucrărilor lui Michelangelo. Poți face un tur 360° prin muzeu și să dai click pe diferite artefacte, pentru a afla informații adiționale despre ele.

Muzeul Solomon R. Guggenheim, New York

Muzeul, aflat în New York, găzduiește opere de artă de o valoare inestimabilă, iar pentru cei care vor să-și facă o impresie despre acestea, instituția a făcut disponibile online lucrări ale unor autori precum Franz Marc, Piet Mondarian, Pablo Picasso și Jeff Koons.

Galeria Națională de Artă, Washington D.C.

Fondată în 1937, Galeria Națională de Artă, oferă acces gratuit publicului larg, iar pentru cei care nu sunt în Washington D.C., muzeul oferă tururi virtuale ale galeriilor sale, unde poți vedea expozițiile curente, accesa înregistrări video și audio de arhivă.

 British Museum, Londra

Cu o colecție totală de mai mult de 8 milioane de obiecte, British Museum din Londra, face disponibile online o parte din exponatele sale. Pe lângă asta, muzeul a făcut un parteneriat cu Google Cultural Institute, pentru a oferi tururi virtuale utilizând Google Street View technology.

Muzeul Metropolitan de Artă, New York

Muzeul Metropolitan, sau Met, cum i se mai spune, găzduiește peste două milioane de opere de artă, însă nu este neapărat să te afli în New York pentru a le admira. Site-ul instituției pune la dispoziția vizitatorilor o colecție online și tururi virtuale ale celor mai impresionante piese, printre care lucrări ale lui van Gogh, Jackson Polloc și Giotto din Bonde. Adițional, muzeul Metropolitan lucrează cu Google Cultural Institute pentru a pune la dispoziția internauților și mai multe exponate.

Muzeele Vaticanului

Muzeele Vaticanului găzduiesc o colecție extinsă de artă și sculpturi clasice, curate de către papi de-a lungul mai multor secole. Poți face cunoștință cu exponatele printr-un tur virtual, care oferă acces inclusiv și la tavanul pictat de Michelangelo în Capela Sixtină.

Conform: mentalfloss.com